joi, 22 martie 2018

Leucemie tratament homeotoxicologic - Caz clinic


Prezentarea unui caz clinic, investigatii paraclinice, analiza homeotoxicologica, tratament homeopat .
Pacienta NRG aflata in evidenta Institutului national de medicina complementara si alternativa Bucuresti .
S-a prezentat la institute pentru urmatoarele simptome clinice : dureri osoase, oboseala cronica extrema, anorexie, stare depresiva .
Diagnostic de fond : leucemie granulocitara cronica

Istoricul bolii prezentat de pacienta
“ Am lucrat in mediu toxic cu Mercur si gaze toxice din anul 1974 .
In anul 1982am avut o cadere, am inceput sa vad musculite prin fata ochilor si o paloare a fetei, ma simteam din ce in ce mai rau .
Am fost internata al spitalul Malaxa aproximativ o saptamana .
Mi s-au facut injectii in vena cu Edetamin .
Ulterior m-am simtit mai bine dar in anul 1997 in luna octombrie au revenit aceleasi stari de rau, simteam o ameteala si o neputinta .
Am facut analize si au pus diagnosticul de : leucemie granulocitara cronica .
Am inceput tratamentul cu Interferon aproape 6 ani si cu Hydrea la nevoie din anul 2002, ulterior cu Glivec si hydrea .
Incepand din anul 2012 trombocitele au crescut foarte mult desi luam in fiecare zi tratamentul . In 2013 aveam conform analizelor 105 milioane de trombocite .
Am venit la acupunctura avand o stare generala foarte proasta, am inceput sedintele de acupunctura si produse homeopate si in decurs de 3 luni trombocitele au scazut in mod spectaculos la 700.000 .
Ma simt din ce in ce mai bine .
Cu tratamentul de la Fundeni de la Hematologie timp de 2 ani nu au reusit sa imi scada trombocitele si conform analizelor in doar 3-4 luni am reusit sa am o viata mai usoara fara suferinta cu pofta de mancare, in general ma simt foarte bine “

Consult 14.11.2013
Pacienta prezinta simptome apartinand la 3 faze homotoxicologice implicand trei  straturi embriologice : mezenchimul osteodermic, ectodermul neurodermic, simpaticodermal.

1.     Reactie -Mezenchim osteodermic = Lombalgie
2.     Reactie - Ectoderm neurodermic – Zona zoster
3.     Depozitare - Mezenchim osteodermic – trombocitoza, oase durere
4.     Neoplazie – Mezenchim osteodermic – Leucemie limfocitara
5.     Impregnare – Simpaticodermal – oboseala cronica
6.     Reactie – Osteoderm – oase durere, paradontoza

Consult 12.02.2014             
Fata de consultatia precedent avem disparitia simptomelor corespunzatoare ectodermului neurodermic ( zona zoster ), mezenchim osteodermic ( lombalgia ) si oboseala corespunzatoare impregnarii simpatodermice .

Consult 29.07.2014
Predomina simptomele corespunzatoare fazelor de impregnare, reactive .
Scaderea trombocitelor are semnificatia evolutiei favorabile pentru mezenchimul osteodermic


Absorbtia mercurului se face pe cale digestive si piele, cu stacare in creier, rinichi, oase . Mercurul sub forma metilata produce rupturi monocatenare in molecula de AND, este embriotoxic producand malformatii la nou nascuti, este cancerigen .
Mercurul sub forma metilata produce rupturi monocatenare in molecula de AND
In studiul homeotoxicologic simptomele prezente au evidentiat afectarea tesuturilor, in special al mezenchimului osteodermic tradus prin cresterea numarului de leucocite la nivel central, oase meduloformatoare conform punctiei crestei iliace si periferic prin cresterea mare a numarului de trombocite .
Tratamentul cu Mercurius vivus in dilutie de CH 9 administrat zilnic circa 2-3 saptamani / luna a condus din punct de vedere clinic la ameliorarea starii generale, disparitia oboselii, a durerilor osoase, revenirea apetitului si paraclinic prin scaderea numarului de trombocite de la 1 milion la 700.000 .
Cazul este in observatie si tratament . Fluctuatiile numarului de trombocite au fost pasagere, tratamentul mixt acupunctural si homeopatic fiind benefic scaderii numarului de plachete .
Orice caz oncologic trebuie tratat prin procedurile uzuale alopate, dovada si durata mare de supravietuire a pacientei tratate la sectia de Hematologie a Spitalui Fundeni .
Tratamentul homeopat completeaza fericit ecuatia terapeutica atunci cand este cunoscuta cauza bolii . In acest caz agetul etiologic a fost evident Mercurul .
Abordarea homeotoxicologica este partea stiintifica a homeopatiei ce sterge granite dintre medicina alopata si cea homeopata .
In homeotoxicologie avem o abordare pragmatica a tesuturilor afectate de factorul pathogen conform originii lor embriologice ce ar trebui sa o regasim si in alopatie .