luni, 31 ianuarie 2011

Homeopatia si Tao I-ul caz

LAO-TZE spune :
1. Cel ce cunoaşte cât de cât pe alţii este inteligent; cel ce se cunoaşte pe sine este cu adevărat iluminat şi înţelept.

2. Cel ce poate să învingă pe alţii este tare, cel ce s-a învins pe sine este cu adevărat mereu puternic.

3. Cel ce cunoaşte îndestularea e foarte bogat. Cel ce este energic, are un scop în viaţă.

4. Cel ce nu se depărtează de firea sa trăieşte mult.

5. Cel moare nu se stinge, posedă cu adevărat îndelunga vieţuire pe care o dă numai nemurirea.

1. In practica medicala cel utilizeaza medicamentul homeopat trebuie sa isi cunoasca foarte bine pacientul : simptome fizice, psihice, interpretare investigatii paraclinice, pe baza carora sa stabileasca medicamentul homeopat potrivit constitutiei pacientului si asta inseamna ca este un medic inteligent .
Nu de putine ori insa acest medic inteligent nu este in stare a-si stabili din punct de vedere homeopat constitutia sa si nu este in stare sa se trateze pe el insusi .
In karma pacientului boala este o sansa de vindecare spirituala, dar daca medicul este bolnav, el nu va putea sa isi vindece pacientii, de aceea medicul ce se cunoaste pe sine este cu adevarat iluminat si intelept .

2. Medicul homeopat adesea este confrunta cu rivalitatile sistemului si atitudinea ostila a colegilor alopati ; el lupta si prin asta se intareste.
Este ceea ce se intampla in zilele noastre cand ne confruntam cu un atac concentrat impotriva homeopatiei .
Medicul homeopat ce isi poate invinge sentimentele negative fata de colegii care il ataca si prin intelepciune ii intelege, este cu adevarat puternic .
Nu este necesar sa lupte, asa cum raul curge la vale si evenimentele au desfasurarea lor inerenta, iar lucrurile se rezolva de la sine pentru ca asa a fost hotarat .

3. Medicul care are bani, avere este bogat in indestularea lui materiala.
Indestularea duce la trufie, lenevie si automultumire .
Medicul ce are un scop, o pasiune asemeni unui foc ce arde in sufletul sau va fi energic, nu va fi ingamfat de succesele lui terapeutice stiind ca adevarul este asemeni unei pete negre .
Cu cat ne apropiem de adevar cu atat aceasta pata se mareste, intelegem cat de putin cunoastem si atunci ce motiv de trufie avem ?

4. Medicii ce studiaza homeopatia sunt tentati de a se indeparta de adevaratul spirit al homeopatiei, imbratisand teorii, concepte care se indeparteaza de esenta homeopatiei .
Hahnemann facand provingurile pe el insusi cu diverse substante toxice organismului a facut primul pas stiintific de abordare a homeopatiei .
Conceptul homeotoxicologic si cel spiritual trebuie sa constitue o unitate de gandire homeopatica . Escluderea unuia dintre cele doua va fi un handicap pentru medicul homeopat in a-si trata cazul .
Reactivitatea organismului este data de axul hipotalamo-hipofizo-suprarenalian, adica de productia de hormoni ce asigura controlul umoral al sistemului .
Dau doar un simplu exemplu : daca un pacient are infectie severa cu germeni anaerobi si medicul homeopat face focus doar pe aspectele psihice, spirituale ale individului risca sa isi piarda pacientul .
Ca medic are obligatia de a-si salva pacientul fara sa fie incorsetat in teoria homeopata spiritualista, de aceea el nu trebuie a ezita a folosii in urgentele medicale si medicina alopata, ulterior sa ii administreze medicamentul homeopat .
Daca organismul lui este slabit si nu mai are posibilitatea de a produce anticorpi contra tulpinilor microbiene anaerobe, dupa de pacientul va depasi faza acuta grava, indicatia remediului homeopat Anthracinum in dilutie joasa, de preferat LM se impune .
Cand organismului pacientului isi revine la parametri minimali de reactie si remediul de constitutie isi va face efectul

5. Moartea nu este decat o trecere in alta dimensiune .
Putem spune noi ca Hahnemann este mort, oare el nu traieste prin noi milioanele de medici homeopati ?
Spiritul lui viu nu a murit, prin fiecare dintre noi acest spirit lucreaza in menirea noastra apostolica de a ne ajuta semenul in suferinta sa fizica, psihica si spirituala .
Daca facem efortul de a-i spune, a-i explica pacientului ca boala este o sansa pentru el de a se vindeca spiritual, ca aceasta ii va revenii daca nu se va indrepta atunci actul medical homeopat va fi complet .
De exemplu pacientului zgarcit ii vom explica ca sentimentul lui de avaritie egocentrista somatizat este responsabil de simptomele care il deranjeaza .
Un pacient zgarcit va trai in psihic anxietatea de a nu pierde, excluzand din lumea lui Divinitatea . El se considera centrul universului .
Astfel acest pacient in zgarcenia lui va somatiza sa nu dea nimic .
Constipatia este doar unul din simptome, retentia de toxine, intoxicatia celulara cu produsi de catabolism sunt efectele acesteia, cauza primara este cea spirituala .
Laxativele, regimul dietetic, plantele, acupunctura, medicamentul homeopat ii vor rezolva doar pe moment problemele fizice, fara sa indeparteze cauza primara, a carei perisitenta va impiedica adevarata vindecare .

Etichete: