joi, 19 august 2010

Homeopatie intrebari

10 intrebari .

Sunt intrebari puse frecvent de pacienti sau medicii cursanti .
1. Ce dilutie folosim la pacienti ?
Cea mai buna dilutie este cea pe care o ai .
Adica indiferent de dilutie, medicamentul homeopat isi face efectul daca este ales corect .
Ca exista o preferinta de utilizare a dilutiilor joase sub CH 15 pentru aspectele fizice ale patologiei individului si dilutii inalte peste CH 200 pentru aspectele mentale, este adevarat .
Sunt medicamente homeopate care in dilutii inalte dau agravari, cum ar fi Ignatia amara, Phosphorus, Aurum metallicum .
Precizare la Aurum metallicum dilutie de CH 30 sau peste, nu se va folosii decat daca pacientul are tendinta la sinucidere prin aruncare de la inaltime
Daca nu exista aceasta tendinta suicidala, se va evita folosirea lui, putand induce acesta stare .
Revenind la intrebarea care dilutie sa o folosim, imi aduc aminte de un caz de astm bronsic din Buzau, pe care l-am consultat la mine acasa si i-am stabilit tipologia ca fiind de Arsenicum album.
Aveam in casa Arsenicum album dilutia de 10 Mille si i-am administrat o doza
Pana a doua zi am avut emotii daca acea dilutie inalta nu i-a facut rau .
Raspunsul pacientului : domnule doctor de 10 ani nu am mai dormit asa bine, nu am avut criza obisnuita de noapte ( tipica la Ars alb ) .
Si exemplele sunt multe, confirmand faptul, ca mai important este de a alege corect remediul de constitutie si nu dilutia .
2. Cate granule trebuie sa ia pacientul ?
Acum multi ani administram personal dozele la pacient in plicuri, intrucat unii pacienti in exces de zel luasera mai mult timp decat le recomandasem tratamentul .
Una dintre paciente, tot un astm bronsic a luat cele 7 plicuri de la mine si in loc sa revina peste o saptamana cum o programasem, a venit la control dupa o luna .
Am intrebat-o de ce nu a venit dupa o saptamana – mi-a comunicat ca luase cate o singura granula din plicurile date de mine si nu a mai avut nici o criza In trecut era practica ca o doza sa fie un tub si nu 5 granule, deci nu numarul conteaza, ci informatia transmisa la papila gustativa .
De aceea e important ca pacientul sa nu manance o ora, sa nu le atinga cu mana, sa nu bea ceiuri, sa se spele pe dinti 3-4 ore, pentru ca la nivelul papilei gustative sa avem liniste informationala .
3. Este homeopatia eficienta in boala X sau Y ?
Este o intrebare stupida, teoretic si practic homeopatia este eficienta in toate bolile, problema este reactivitatea organismului la medicatia homeopata, adica raspunsul hipotalamo-hipofizar la informatia homeopata .
Sunt organisme intoxicate cu diverse substante :arsenic, mercur, nitriti, fosfati, etc a caror celule hipotalamice, hipofizare nu descarca neuromodulatorii necesari procesului de vindecare prin blocajul enzimatic intracelular si atunci homeopatia nu mai este eficienta .
Sau avem situatia in care fie pacientul este prea in varsta, epuizat sau are o suferinta de boala cronica si atunci iar homeopatia nu este eficienta ; valabil si la cancerosi .
De aceea utilizez complementar fitoterapia, acupunctura si dietoterapia .
4. Cat dureaza un tratament homeopat ?
Iar o intrebare la care nu se poate raspunde .
Am avut cazuri care dupa o singura doza s-au vindecat pentru multi ani .
Unele dupa 7 zile au revenit dupa un an si altele au necesitat chiar dupa doi ani
E vorba tot de reactivitatea sistemului, de gradul sau de intoxicare, vechimea bolii si dezatsrele tisulare produse ; ma refer la tumori, litiaze sau boli autoimune .
5. Cat timp dureaza efectul benefic al unui tratament homeopat ?
Cine poate sa spuna ?
Am avut un caz tipologic de Lycopodium din Giurgiu, a luat 7 zile Lyc si dupa 6 luni m-a sunat ca i-a revenit oboseala din nou .
I-am recomandat sa ia la nevoie cate o cura de 7 zile de Lycopodium .
Modul cum pusese intrebarea dansul, mi-a dat senzatia unui repros, adica acel medicament homeopat luat 7 zile, ar fi trebuit sa isi faca efectul toata viata si el sa nu mai aiba nici o boala .
Cata naivitate !
6. Se pot lua medicamentele homeopate impreuna cu cele alopate ?
Desigur, este un mod diferit de actiune : homeopatia actioneaza la nivel informational, pe calea nervului lingual informatia fiind transmisa la centrii nervosi hipotalamici de unde se produc descarcarile de neuromodulatori cu rol in auto-vindecarea organismului si medicamentul chimic ingerat urmeaza calea hepatocitara de bio-transformare si actiune generala la nivel celular .
Nu putem neglija insa situatiile in care medicatia alopata blocheaza raspunsul hipotalamic de eliberare a neuromodulatorilor in diferite grade, cum ar fi cazul medicatiei hormonale, citostatice sau explorarile radiologice cu Iod .
7. Se poate asocia homeopatia cu alte metode terapeutice : fitoterapia, acupunctura, kinetoterapia, fizioterapia, psihoterapia, hiponoza, etc ?
Da se poate asocia, homeopatia cu orice metoda, ea crescand efectul acestora si scurtand timpul de recuperare a pacientului .
8. Gravidele pot lua medicatie homeopata ?
Medicatia homeopata corect administrata poate preveni avortul spontan, hemoragia, eclampsia sau sa trateze sindromul dispeptic grav prezent la unele paciente gravide .
9. Poate homeopatia preveni aparitia malformatiilor la noii nascuti ?
Da cu o singura conditie, sa urmeze tratament homeopatic specific diatezelor timp de 6 -12 luni, atat mama cat si tatal, intrucat materialul germinativ : spermatozoidul si ovulul transmit tarele genetice ale parintilor .
10. Poate schimba configuratia genetica a individului tratamentul homeopat ?
Nu, dar permite, inlesneste exprimarea genei partenere sanatoase din codul genetic . Mecanism probabil tot prin axul hipotalamo-hipofizar .

Aceste raspunsuri au mai fost date, le-am regrupat si repostat pentru cei ce imi pun mereu aceleasi intrebari .

Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,