luni, 24 octombrie 2011

Homeopatia in interventii chirurgicale

Interventia chirurgicala are in mentalul pacientului semnificatia unui cutremur, a unei catastrofe iminente ce ii ameninta integritatea sa . Simptomele prezente sunt manifestarea unei stari tensionale ce are impact periferic pe suprarenala ca glanda de stress . In fapt la aceasta situatie limita participa tot sistemul neuro-endocrin . Manifestarile pre si post-operatorii sunt cele mai diverse, dintre cele mai frecvente mentionez : anxietatea, durerea, cefaleea post anestezie, constipatia, retentia urinara, escarele, insomnia, aderentele post operatorii, etc . Homeopatia alaturi de alte metode naturiste cum ar fi acupunctura, fitoterapia, dietoterapia, psihoterapia, kinetoterapia fac parte din arsenalul util in recuperarea pacientului post operatorie . Pre operator tratamentul homeopat se adreseaza in principal starii de anxietate . Putem folosi remedii de tipul Arsenicum album, Argentum nitricum, Phosphorus sau Belladona cand pacientul prezinta valori tensionale crescute cu facies rosu si extremitati reci . Post operator : 1. Cefalee post anestezie : remediul homeopat Phosphorus 2. Constipatie : remedii de urgenta de tipul Lycopodiului sau Opium 3. Retentie urinara cu dureri la mictiune : Causticum 4. Durere : Hypericum perforatum 5. Aderente postoperatorii : Thiosinaminum Lista remediilor ce pot fi utilizate este mult mai lunga, aceasta se adapteaza simptomelor prezente la pacient, o reteta valabil generala nu se poate enunta .
Intrebare
Buna ziua, Va suspun atentiei urmatoarea situatie: Tata este internat cu diagnosticul: pleurezie.Durerea initiala pentru care s-a prezentat la spital a fost in partea dreapta jos, nu mai manca, a facut febra 38, era somnolent. Analiza lichidului acumulat la plamanul drept, a iesit exudat sanguinolent. La tomograf plamanii sunt fara alte pete. Urmeaza sa faca o interventie chirurgicala pentru stabilirea diagnosticului, si eliminarea lichidului- toracoscopie. Are un suflu sistolic la inima, in rest analizele de sange au iesit bune. Mentionez ca este fricos, ii este teama si de injectie mai bine spus de ace (desi acum pare sa le accepte). Noi il incurajam, dar il simt ca ii este teama. Intrebarea mea este daca am cu ce sa-l ajut pe tata inaintea interventiei sau dupa, pentru refacere. Pot sa-l ajut cu remedii homeopate? Operatia va avea loc Miercuri. Daca mai sunt necesare si alte informatii care mi-au scapat revin cu raspunsuri " .
Raspuns : In aceasta situatie pacientul avand exudat hemoragic, existand riscul si altor hemoragii iminente ce apar in interventiile chirurgicale remediul indicat este Phosphorus in dilutie joasa CH 9 administrat pre operator cu 1-2 zile inainte si pos operator inca 3 zile de doua ori pe zi .

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,