marți, 17 august 2010

Vertij, lombalgie tratate cu medicamentul homeopat Thuya

Pacienat M.R a fost consultata la Institut pentru diagnosticul de lombalgie .
23.03.2010
Pacienta prezenta urmatoarele simptome in ordine alfabetica cum au fost preluate de calculator : bufeuri, buza tumora chistica, arsuri stomac mancand ceapa, cefalee occipitala cu iradierespre frunte, amorteala a coapsei spre picior, concentrare dificila, constipatie, durere cardiaca la emotii, negi pe degete, agravare la frig, frigiditate, abcese dentare, umflarea gleznei, nu suporta grasimile in alimentatie, miros ofensiv al guri, hemoroizi externi cu sangerare, insomnie, adoarme tarziu, dureri lombare aggravate stand in picioare, member reci, memorie slaba, otita medie, dureri ovariene la schimbarea de vreme, aversiune fata de paine, transpiratie palme, palpitatii, par uscat, noduli la san, dorinta de peste, sciatica, sforaie in somn, durere de spate, spondiloza cervicala, senzatie de greutate stomac, timp de protrombina prelungit, durere deget 3 si 4 picior agravata mergand, exfoliere unghii, nu tolereaza usturoiul, endometrioza acuta, uter fibrom .
Mentionez ca aceste simptome nu apartin consultatiei din 3 martie, ci include si istoricul altor simptome, afectiuni pe care pacienta le-a avut .
Din buletinul de analize efectuate in data de 27.05.2010, notam doar parametri ce nu sunt in limita normalului : o glicemie de 112 mg/dL, colesterol de 270 mg /dL, VSH : 32 mm/h, Fibrinogen : 450 mg / dL
Iabel 1
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4535583-vertij-lombalgie-tabele-diagnostic-pacient-m-r
16.o8.2010
Simptome : cap transpiratie, amnezie, cefalee usoara, constipatie, hemoroizi cu sangerare, frica de tunete ( o avea si inainte de aceasta data, dar uitase de ea ), slabiciune a genunchilor, sangerare gingii, hipertensiune arteriala ( cronica ), insomnie, palme calde, sete apa rece, vertij .
Tabel 2
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4535583-vertij-lombalgie-tabele-diagnostic-pacient-m-r

Au revenit iar starile de vertij incepand cu 27-28 iunie si pana acum. Cu sangerare la scaun dimineata din cauza hemoroizilor destul de mult, ce nu au mai fost din februarie martie .
Tensiunea + palpitatiile + o stare de agitatie usoara si dureri de cap din cand in cand, mai usoare fata de alta data cand ma durea capul toata ziua .
Constipatie .
Mirosul neplacut al respiratiei .
Sindroamele acupuncturale prezente la pacienta si evolutia lor :
1. Stagnare alimente
2. Boala prin deficit de Roun
3. Caldura adevarata, frig aparent .

Desi programul indica ca prim remediu homeopat Phosphorus, eu am preferat sa ii tratez la inceput sicoza prin administrarea remediului homeopat Thuya cateva luni de zile .
In data de 16 august pacienta evident necesita remediul sau de constitutie Phosphorus .
Logica acestei administrari o gasitii in principiile homeotoxicologiei .
In prezent pacienta nu mai are acel vertij asa de pronuntat, durerile lombare, de sold estompandu-se, pe primul plan fiind acum constipatia si sangerarile hemoroidale .
Am stabilit sindromul etiologic, in functie de care i-am recomandat tratamentul homeopat, fitoterapic si regimul alimentar .

Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,