vineri, 30 iulie 2010

Paralizie tratament acupunctural monitorizat prin masuratoarea potentialelor electrice a punctelor acupuncturale

La nivelul Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă – Bucureşti, am luat in tratament un caz de hemipareza dreapta la pacientul C.B, paralizie secundara unei hemoragii cerebrale

S-au efectuat sedinte de acupunctura ce au fost monitorizate prin masurarea potentialului electric al punctelor de acupunctura a meridianelor principale .

Masuratorile au fost efectuate in datele de : 09.06.2010 : 16.06.2010 : 28.06.2010 : 21.07.2010 : 26.07.2010

Tabel 1. masuratori membre superioare

http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4397844-tabele-paralizie-g-b
Analiza evolutiei valorilor potentialelor electrice punctelor de acupunctura la membrele superioare .
Sunt comparate valorile de referinta de la inceputul tratemtului din data de 9 iunie 2010, cu cele din data de 26 iulie 2010, sunt luate in calcul meridianele in exces si cele in deficit, a caror egalizare de potential s-a urmarit .
Meridiane in exces ( culoare rosie ): P stg , IG stg, VS stg , ce aveau valori crescute in data de : 191, 148, respectiv 133 mV , in data de 9 iunie 2010 . Efectul acupuncturii, combinate cu tratamentul homeopat este reprezentat atat in plan clinic, in ceea ce priveste evolutia clinica favorabila, cat si in modificarile valorilor potentialelor electrice a punctelor de acupunctura .
Astfel in data de 26 iulie 2010, la nivelul celor 3 meridiane in exces : P, IG si VS, se inregistreaza o scadere a valorilor potentialelor electrice a punctelor de acupunctura : 111, 48, 44 mV.
Fizicianul Mamulas a facut si aprecieri statistice cu o metoda personala ce evidentiaza acelasi lucru .
In data de 9 iunie valorile LCS era de 126,7, pentru a scadea in data de 26 iulie 2010, la 70,98 ;
iar LCI in data de 9 iunie 2010 era de 91, pentru ca in data de 26 iulie 2010, sa scada la 40,51

Tabel .2
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4397844-tabele-paralizie-g-b

2. Membre inferioare:

Analiza evolutiei valorilor potentialelor electrice punctelor de acupunctura la membrele inferioare .
Sunt comparate valorile de referinta de la inceputul tratemtului din data de 9 iunie 2010, cu cele din data de 26 iulie 2010, sunt luate in calcul meridianele in exces si cele in deficit, a caror egalizare de potential s-a urmarit .
Meridiane in exces ( culoare rosie ): F dr, Sp stg, R dr, ce aveau valori crescute in data de : 101, 70, respectiv 94 mV , in data de 9 iunie 2010 . Efectul acupuncturii, combinate cu tratamentul homeopat este reprezentat atat in plan clinic, in ceea ce priveste evolutia clinica favorabila, cat si in modificarile valorilor potentialelor electrice a punctelor de acupunctura .
Astfel in data de 26 iulie 2010, la nivelul celor 3 meridiane in exces : F dr, Sp stg, R dr, se inregistreaza o scadere a valorilor potentialelor electrice a punctelor de acupunctura : 48, 53, 31 mV.
Fizicianul Mamulas a facut si aprecieri statistice cu o metoda personala ce evidentiaza acelasi lucru .
In data de 9 iunie valorile LCS era de 87,1, pentru a scadea in data de 26 iulie 2010, la 42,30;
iar LCI in data de 9 iunie 2010 era de 75,62, pentru ca in data de 26 iulie 2010, sa scada la 28,69.

3. Tabel .3 - Masuratori Vas Guvernor

http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4397844-tabele-paralizie-g-b
Analiza evolutiei valorilor potentialelor electrice punctelor de acupunctura pentru meridianul Vas Guvenor .
Sunt comparate valorile de referinta de la inceputul tratemtului din data de 9 iunie 2010, cu cele din data de 26 iulie 2010, sunt luate in calcul punctele acupuncturale in exces si cele in deficit, a caror egalizare de potential s-a urmarit
Punctele in exces ( culoare rosie ) sunt : VG1, VG2, VG5 si VG26, ce aveau valori crescute de : 102, 102, 152, respectiv 172 mV , in data de 9 iunie 2010 . Efectul acupuncturii, combinate cu tratamentul homeopat este reprezentat atat in plan clinic, in ceea ce priveste evolutia clinica, cat si in modificarile valorilor potentialelor electrice a punctelor de acupunctura .
Astfel in data de 27 iulie 2010, la nivelul celor 4 puncte in exces : VG1, VG2, VG5 si VG26, se inregistreaza o scadere a valorilor potentialelor electrice in doua punctelor de acupunctura VG2, VG5 : 111, 129 mV.
VG16 inregistreaza o crestere a potentialului electric : 112 mV .

4. Tabel 4 - Vas de Conceptie
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4397844-tabele-paralizie-g-b

xAnaliza evolutiei valorilor potentialelor electrice punctelor de acupunctura pentru meridianul Vas de Conceptie.
Sunt comparate valorile de referinta de la inceputul tratemtului din data de 9 iunie 2010, cu cele din data de 26 iulie 2010, sunt luate in calcul punctele acupuncturale in exces si cele in deficit, a caror egalizare de potential s-a urmarit
Punctele in exces ( culoare rosie ) sunt : VC4, VC12, VC16 , ce aveau valori crescute de : 127, 184, 217, in data de 9 iunie 2010 .
Efectul acupuncturii, combinate cu tratamentul homeopat este reprezentat atat in plan clinic, in ceea ce priveste evolutia clinica, cat si in modificarile valorilor potentialelor electrice a punctelor de acupunctura .
Astfel in data de 27 iulie 2010, la nivelul celor 4 puncte in exces : VC4, VC16, se inregistreaza o scadere a valorilor potentialelor electrice in doua punctelor de acupunctura VG2, VG5 : 96, 119 mV.

Repertorizare simptome si alegerea remediului homeopat
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4397844-tabele-paralizie-g-b
Aceasta metoda de masurare, monitorizare si interpretare statistica ce este rezultatul colaborarii dintre domnul fizician Ioan Mamulas si dr Ioan Dumitrescu, permite o evaluare precisa, obiectiva a fenomenelor fizice de la nivelul punctelor de acupunctura in tmpul tratamentului .

3. Observaţii:
Efectuat de: fiz. Ioan Mamulaş
Am primit pe e-mail descrierea statusului acestui pacient aflat in tratament .
Din motive de respect pentru intimitatea pacientului nu voi da
datele sale personale .
Mentionez ca este un caz cu evolutie foarte buna datorat atat varstei ( tanar ), cat si intervalului scurt de la accidental vascular .
Am mai avut multe cazuri de accident vascular cerebral si recuperarea a fost lenta .
Am folosit in acest caz atat tratamentul acupunctural, bazat pe masuratorile fizicianului Ioan Mamulas la instiut, cat si analiza computerizata efectuata la cabinetul personal, identificand sindroamele etiologice ale paraliziei, indicand pacientei si tratament homeopat, fitoterapic, dietoterapic, inclusiv gimnastica recuperatorie la profesoara de kinetoterapie Vlaicu Mirela .
Voi prezenta in viitor masuratorile in dinamica si investigatiile paraclinice .

E-mail :

In urma tratamentului de acupunctura si homeopatie pe care l-ati administrat pacientului XX, care prezinta o hemipareza pe partea dreapta a corpului (mana,picior) ,dificultati in vorbire si memorare,rezultatele sunt miraculoase,vizibile dupa numai 12 zile de tratament si kinetoterapie zilnica.
A devenit mai independenta si mai increzatoare , face anumite actiuni si miscari cu partea afectata,pe care inainte de tratament nu le facea ,ca de exemplu:
-ridica mana dreapta pana dupa ceafa si chiar intinsa deasupra capului;
-apuca cu mana afectata fructe sau chiar alte produse alimentare pe care le duce la gura si le mananca;
-se spala si se sterge pe corp cu mana dreapta;
-deschide si inchide cu aceasta mana calculatorul,cartile,robinetele de apa,usile,sertarele;
-se ajuta de mana dreapta pentru a strange un siret sau un snur;
-a capatat o mai mare stabilitate a gleznei si genunchiului drept si ca urmare,
-urca si coboara scarile intr-o cladire fara a se mai sprijini de nici un obiect sau persoana;
-urca si coboara din mijloacele auto fara sprijin;
-intra si iese din cada de baie cu usurinta fara sprijin;
-chiar si in concentrare si memorare se observa o imbunatatire(citeste mai repede,retine ,isi aminteste si povesteste mai usor anumite actiuni sau intamplari);
-are mai multa energie si dorinta de a muncii mai mult (gimnastica,citit,scris);
Toate aceste miscari si actiuni prezentate mai sus le facea inainte de tratament numai cu ajutor .
Discutii, intrebari aici :
http://acpunctura.forumgratuit.ro/scleroza-multipla-paralizii-parkinson-zona-zooster-nevralgii-f9/paralizie-tratament-acupunctural-monitorizat-prin-masuratoarea-potentialelor-electrice-a-punctelor-acupuncturale-t692.htm#4293


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete:

Schizofrenie caz

Bolile psihice sunt de doua ori mai greu de tratat decat afectiunile organice .
Prima din cauza polimorfismului simptomelor, multe dintre ele relatate eronat de pacient si a doua cauza este cea a narcodependentei celulei nervoase la medicatia antipsihotica .
Exemplu acest caz diagnosticat cu Schizofrenie paranoica .
Pacient V.V , 35 ani, din Tulcea pe care il monitorizez din 2008 si pe care l-am consultat episodic .
Simptome psihice : anxietate, anxietate de anticipatie, confuzie mentala, nu isi gaseste cuvintele, concentrare, intelegere si ideatie dificila si multe frici .
Frica de : apa, accidente, ca isi pierde controlul, de diavol, intuneric, sange, telefon, violenta, frica superstitioasa .
Foarte multe halucinatii auditive in legatura cu voci ce le aude : voci confuze, voci indepartate, voci neplacute despre sine, voci ce il critica .
Neincrezator in sine, sceptic .
Avea obiceiul sa injure in gand persoanele pe langa care trecea si asta il facea sa se simta bine .
Alte simptome / afectiuni : furuncule pe fata, spate, bronsite in copilarie, somn intrerupt, tiuituri in urechi, isi roade unghiile, cerumen in urechi, nevi .
Preferinte alimentare : usturoi .
Avusese si o deceptie in dragoste .
Prima recomandare terapeutica a fost de Natrum Muriaticum, apoi am incercat Anhalonium, Natrum carbonicum si ulterior Anacardium .
Starea pacientului a fost treptat mai echilibrata si comunicarea cu dansul mai facila .
Intrucat il deranjau furunculele de pe fata si spate, i-am recomandat Stafilococcinum de baza si Sulfur pentru drenaj .
L-am mai consultat in 2009, dar fiind prea aglomerat la Institut si calitatea actului medical a avut de suferit si recomandarile terapeutice nu au fost conforme cazului .
Era vorba de incarcatura diatezica omisa si intoxinatia medicamentoasa, ce l-a randul ei ii inducea patologia psihica secundara .
Medicul psihitatru i-a redus dozele de Rispolept de la 4,5 mg la 3 mg si halucinatiile auditive s-au redus mult, devenind pasagere .
Pacientul a revenit la consult cu dorinta sa se faca bine, sa isi faca o meserie, sa aiba un serviciu si sa scape de medicatia psihotropa .
I-am recomandat remedul Nux vomica pentru dezintoxicare, impreuna cu planta Bupleurum pentru functia hepatotropa, remediul sau de constitutie Natrum muriaticum si Medhorinum CH 200 .
Mentionez ca am verificat si reverificat daca este ca tip constitutional Natrum muriaticum si am capatat certitudinea ca nu ma inselasem .
Unde fusese dificultatea cazului si de ce raspunsul nu a fost prompt asa cum eram obisnuit ?
Raspunsul l-am primit chiar de la pacient : acum ma simt bine pentru ca medicul mi-a redus doza de Rispolept, nu mai aud vocile alea care ma inebuneau .
Despre efectele secundare ale medicamentului Rispolept, informatii chiar de la producator :
Reactiile adverse observate in asociatie cu administrarea de Rispolept sunt mentionate mai jos: Comune: insomnie, agitatie, anxietate, cefalee. Rare: somnolenta, oboseala, ameteala, greutate in concentrare, constipatie, dispepsie, greata/voma, dureri abdominale, incetosarea vederii, priapism, disfunctii de erectie, ejaculare si orgasm, incontinenta urinara, rinita, rash si alte reactii alergice.
Rispolept are o tendinta de a induce simptome extrapiramidale mai mici decat neurolepticele clasice.
Totusi, in unele cazuri pot aparea urmatoarele simptome extrapiramidale: tremor, rigiditate, hipersalivatie, bradikinezie, akatisie, distonie acuta...

http://www.freewebs.com/gdrromaniaeuropeana/medicamentemortale.htm">


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,