marți, 15 iunie 2010

Schizofrenie tratament homeopat

Dr.Ioan Dumitrescu

Caz de schizofrenie tratat homeopatic .
B.F a reprezentat unul din acele rare cazuri de bolnavi cu suferinta psihica ce a cooperat excelent la actul terapeutic .

Aprilie 1999 , data primului consult .

Pacientul un caz de schizofrenie in care predominau tulburarile de perceptie ; casatorit , tata a 2 copii, de profesie macelar (actualmente pensionat pe caz de boala) ; fiind in mare masura compensat de Fluanxol-depot ce il facea lunar , dorind medicatie homeopata pentru a evita efectele secundare ale acestuia(tremor de tip extrapiramidal,somnolenta excesiva,acomodare vizuala dificila,ameteli,etc) .

De mentionat lipsa efectului Fluanxolului la acest pacient asupra unor simptome ca: agitatia psihomotorie, halucinatiile,fuga de idei, locvacitatea.
Din multitudinea de simptome mentionez doar citeva:auzea voci ce-i indemnau ia acte necugetate, se credea lucifer, avea senzatia ca articulatiile sint strinse in menghina.
Acest ultim simptom ca si senzatia auditiva ca aude voci ce incercau sa-si impuna vointa si aspectul totusi dur al meseriei de macelar, au fost decisive in alegerea reusita a medicamentului optim homeopatic: Anacardium Orientale, in dilutie inalta C 200 , initial la 7 zile.
La controlul efectuat in mai 1999 , situatia era net schimbata in bine, un individ cu un control perfect al ideatiei , nemaiacuzind halucinatii , fiind preocupat doar de viitorul sau social si de starea de sanatate .
In plus as remarca si dorinta de a-si ajuta semenii in suferinta, prin aceasi medicatie homeopata care pe el il transformase intr-un om normal.

Preventiv i-am recomandat sa ia cite o doza lunar cei putin un an si sa revina la control trimestrial.

A revnit peste un an , in trecere , avind alte lucrururi mai importante decit acela de a efectua controlul medical.

Nici o suparare atita timp cit “pacientul “ este sanatos.


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.


Bibliografie

Etichete: ,