joi, 10 iunie 2010

Homeopatia si poluarea

Mediul in care traiau pacientii din secolul 19, tratati de Hahnemann, Kent, Clarke, Hering, Lathoud, Zissu, etc si ceilalti mari homeopati ce utilizau medicatia homeopatica era total diferit de mediul in care traiesc pacientii nostrii .

Intelegerea actualelor conditii de mediu, permit a se gasii solutii terapeutice in cazurile care pacientul este afectat de diversii factori poluanti .

Factori poluanti sunt : aerieni, din sol, din apa, alimentari, medicamentosi si alti factori .

Organismele au propriile lor mecanisme de a reactiona la poluanti diferit in functie de structura genetica a fiecarui individ .

Dintre cei mai semnificativi poluanti enumer : dioxidul de sulf, ozonul, monoxidul de carbon, aldehidele, plumbul, arsenic, mercur, aluminiu, elementele radioactive, erbicidele, pesticidele, fumigantii, factorii de crestere legume, fructe, animale, conservantii si colorantii alimentari . Fara a avea pretentia de a putea epuiza un subiect imens, as dorii doar de a atrage atentia asupra catorva dintre ei .

Poluantii aerieni

In principal sunt monitorizati 5 dintre acestia ce procentual ar fi la urmatoarele valori de referinta : monoxidul de carbon ( 52 % ), sulfoxizi ( 18 % ), hidrcarbonatii ( 12 % ), particule ( 10 % ) si oxid de azot ( 6 % ) .

Exista doua tipuri de poluare aeriana :

1. polarea de tip reductiv - este data de dioxidul de sulf si fumul de la combustia incompleta a carbunilor in conditiile de ceata, inversiune termica si temperaturi scazute,

2. a doua este poluarea oxidativa sau poluarea fotochimica si este cauzata de fumul eliminat de autovehicule, industrii ( zonele industriale ), ce folosesc drept combustibil, fractiile petroliere

Un exemplu semnificativ in ceea ce priveste efectul poluarii asupra mortalitati induse de poluantii aerieni, se poate da pe o statistica : in 1930 in Mount Valley ( Belgia ) V 65 de oameni mureau din cauza poluantilor aerieni, in 1948 in Donora ( Pennsilvania ), mureau circa 20, pentru ca in 1952 in Londra sa moara circa 4000 oameni de afectiuni cardiace, respiratorii, etc .

Acum in secolul 21, exista in tarile civilizate, unele preocupari pentru a se limita efectele intempestive ale poluarii .

Efectele acute ale poluarii sunt asociate poluarii de tip oxidativ ( fotochimice ), fiind in corelatie semnificativa cu afectiunile alergice, bolile inflamatorii ale ochilor, a tractului respirator, cu exacerbarea episoadelor virotice .
Dioxidul de sulf

Eliberat in cursul proceselor de combustie are un impact direct asupra cresterii cantitatii de mucus ce este strans corelat cu un tonus parasimpato-mimetic crescut . Va rezulta in zonele unde acest poluant este prezent, o crestere a numarului de pacienti cu afectiuni respiratorii de tipul bronsitelor, a astmului bronsic - bronhoconstrictia apare la un nivel de destul de scazut de 0,25 ppm dioxod de sulf ( Shapard si colab ) .

O parte din dioxidul de sulf din atmosfera este convertit in : sulfuric acid, sulfat de amoniu si alti sulfati .

In homeopatie din fericire exista un antidot eficient contra efectelor produse de unii dintre acesti produsi ai dioxidului de sulf, unul dintre acestia fiind medicamentul homeopatic Sulfuric acid ( in prezentarea lui Hering ), care la la nivelul tractului respirator trateaza urmatoarele simptome : raguseala, inflamatie laringiana, respiratie dificila tuse uscata, tuse sanguina, tuse agravata de efortul de mers, dureri toracice insotite de tuse si expectoratie sanguina de culoare inchisa dimineata, hemoptizie, tuberculoza pulmonara, exudat pleuritic abundant, tuse epuizanta, etc . Daca avem indicii clare asupra nivelului de poluare crescut cu dioxid de sulf si acest tip de patologie respiratorie, ne putem gandi in ecuatia terapeutica si la medicamentul homeopatic Sulfuric acid

Ozonul

Oxidantul gasit in cea mai mare concentratie in atmosfera poluata este ozonul . La mii de kilometric de pamant, este suficient razelor ultraviolete sa converteasca stratul subtire de oxigen in ozon . Ozonul este un irritant pentru mucoasa respiratorie ( umflare, rupere endoteliu capilare alveole ), ce poate cauza moarte prin edem pulmonar . In expunerile cronice specifice marilor aglomerari urbane acest poluant produce : bronsite cronice, fibroza pulmonara, emfizem ( raportari statistice la concentratii mici de circa 1 ppm ) . La concentratii de 0,25 -V 75 ppm, induce respiratie rapida, tuse, opresiune toracica, uscaciune a gatului, bronhoconstrictie la alegene si cresterea incidentei infectiilor respiratorii . De asemeni ozonul induce producerea de radicali liberi . Medicamentul homeopatic Ozonum, folosit din pacate destul de rar poate fi extreme de util la pacientii ce traiesc in zone poluate

Aldehidele

Aldehidele formate prin oxidarea hidrocarburilor de catre lumina soarelui si din prin incompleta combustie a autovehiculelor, conduc la formarea smogului toxic al marilor orase, favorizant al inflamatiilor tractului respirator . Astfel Formaldehida este o substanta iritanta a tractului respirator si a ochilor, cefalee, inflamatii dureroase mucoase nas, gat, astm bronsic, eruptii cutanate ( Nordman si colab ) . Acroleina este mai iritanta decat fomaldehida, fiind in concentratii periculoase in fumul de tigara si in smogul oraselor mari . Din pacate in practica curenta homeopatica, aceste noi antidoturi terapeutice utile locuitorilor marilor orase din Romania, nu se gasesc, ele fiind accesibile pacientilor doar tarile civilizate la farmacia 80, se poate gasii medicamentul homeopatic Formaldehidum .

Monoxidul de carbon

Poluant aerian, fara gust, fara miros si culoare, rezultat din arderea incomplete a materiiilor organice, a carburantilor, este cel mai abundant poluant, fiind incriminat intr-o gama larga de afectiuni respiratorii ( si nu numai ), induse de acesta . Concentratia medie admisa in atmosfera, este mult depasita putand ajunge in zonele de traffic la 115 ppm si la valori de 23 ppm, in zonele rezidentiale . Utilizarea catalizatorilor la autovehicule poate reduce emisiile de monoxid de carbon . In principal monoxidul de carbon reactioneaza cu hemoglobina, formand compusul carboxi-hemoglobina, impiedicand astfel hemoglobina sa transporte oxigenul la tesuturi si consecintele ce decurg din aceasta : anemie, hipoxie celulara si indirect tisulara . Cele mai expuse testuri la hipoxie sunt marile consumatoare de oxygen : celula miocardica si celula nervoasa, de unde si patologia bogata cardiaca si cerebrala, traduse prin simptome ca insuficienta cadiaca, angor pectoris, paliptatii, taficardie, vertij, amnezie . In Sintesis Ed 7.1, regasim indicatii ale medicamentului homeopathic Kali Carbonic, gradul 2, la rubricile : vertij, verti dimineata, seara, vertij cu cefalee, vertij dupa ce mananca, vertij dupa somn, vertij cand sta jos, vertij prindu-se din mers, vertij intorcand capul, vertij cand merge in aer liber, confuzie mentala, concentrare dificila, memorie proasta in exprimare, memorie slaba pentru cuvinte, durere torace intensa ( sore ), duree torace tusind, durere torace respirand ( gradul 3 ), durere torace extinsa spre spate, palpitatii ( gr 3 ), palpitatii cu anxietate, palpitatii la efort, palpitatii tumultoase ( gr 3 ), anemie( gr 3 ) . Avem insa si afectare renala tradusa prin albuminurie albumina in urina Sinthesis 7.1, pagina 869, cefalee, pagina 275 si urmatoarele . Personal am utilizat destul de frecvent acest medicament homeopatic conform repertorizarii .

Pesticidele

Include o gama mare de produse cu effect poluant asupra organismelor, dintre acestea cele mai semnificative sunt : insecticidele, rodenticidele, fungicidele, ierbicidele si fumigantele . Insecticidele sunt foarte utile in agricultura, dar cu efecte nedorite asupra organismelor, putand da la concentratii mari intoxicatii grave . As mentiona DDT-ul, ce este putin solubil in apa, dar foarte solubil in grasimi, de unde si consecinta depunerii sale in startul adipos al mamiferelor . Simptome ale intoxicatiei cu DDT sunt : parestezii ale limbii, buze, fata, iritabilitate, tremor, convulsii tonico-clonice . Mecanismul prin care DDT-ul ar induce modificari patologice cum ar fi alterarea transportului de Natriu si Potasiu prin membranele axonale, ce ar conduce la cresterea potentialului negative si prelungirea duratei sale de actiune, repetitive dupa un singur stimul, precum si aparitia de potentiale spontane de actiune . Asta ar explica si producerea de fibrilatie ventriculara in intoxicatiile accidentale .

Cu titlu informativ mai sunt si multe alte categorii de pesticide, ierbicide, fumigante : methoxyclor, cyclodiene, lindanul, toxaphene, mirex, chlordecon, organofosforice, pyrethrum, malathion, benzylbenzoat, crotamiton, cyanide, metilbromidele, dibromclorpropan, phosphine, sodium fluoracetat, stricnina, zinc fosfatul, dinitrofenoli, paraquatul ( Bipyridyl), ditiocarbamatii, etc . In anii ce vor urma desigur cercetarea fundamentala homeopatica va produce probabil antidoturi homeopatice pentru toti acesti poluanti deosebit de periculosi pentru sanatate .

Din experienta personala utilizand repertorizarea pe calculator am avut ocazia ca sa pot utiliza cu succes de multe ori medicamente homeopatice precum : phosphorus, causticum, benzoic acid, sulfuric acid, carbonem sulfuratum, mercurius vivus si sarurile lui, in intoxicatii ce s-au produs la personae ce manipulau substante toxice ( laboranti, agricultori, mecanici, vopsitori ) . In acest tip de patologie indusa de intoxicatii tratamentul homeopatic se impune cu siguranta ca o medicatie complementara de nadejde ce poate rezolva patologii mai greu tratabile cu medicatia alopata chelatoare obisnuita ( desigur utila ) .


http://acpunctura.forumgratuit.ro/homeopatie-f28/homeopatia-si-poluarea-t305.htm

Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Patologie structurata pe straturi embriologice

Bolile cronice reprezinta etape avansate in evolutia bolilor acute .
Astfel o infectie acuta cum ar fi cea amigdaliana trece de la stadiul acut de inflamatie la cel cronic caracterizat prin leziuni de fibrozare, de transformare a tesutului conjunctiv elasic in fibros .
Reckeweg parintele homeotoxicologiei ( homeopatia stiintifica ), sistematizeaza etapele posbile ale bolilor in 6 faze in functie de straturile embriogenetice afectate : excretie, reactie, depozitare, impregnare, degenerare si cancerizare .
Cele 4 straturi embriogenetice sunt ectodermul, mezenchimul, mezodermul si endodermul .
In primele 3 stadii vindecarea unei boli este mai usoara, pe cand in cazul ultimelor trei boala are evolutie trenanta .
Endodermul poate avea diverse afectari, de tipul gastroenterocolitei, astmului bronsic
Gastroenteocolita prezinta la debutul ei in faza de excretie simptome de tipul vomismentelor, diareii, ce ulterior in faza de reactie se instaleaza procesul gastro-enterocolitic .
Astmul bronsic are in debut simptome de hipersecretie de sputa, pentru ca in faza cronica de impregnare sa inregistram simptome de dispnee .
Mezenchimul frecvent afectat de tulpinele streptococice produc simptome inflamatorii ce corespund fazei de reactie : amigdalita, poliartrita, nefrita .
Amigdalita acuta isi urmeaza procesul firesc de cronicizare ..
care in timp poate genera afectiuni specifice stadiului de impregnare : astm, insuficienta hepatica, stenoza mitrala, agranulocitoza, albuminurie .

Evolutia este lenta, dar evolutia insidiosa poate conduce la afectiuni de tipul : eritemului exudativ, epilepsie, diabet, sclerodermie, leucemie, artroza, nefroza specifice fazei de degenerare, pentru ca in final sa conduca la sarcom, afectiune ce apartine stadiului de cancerizare .

Mezodermul prezina in faza de excretie : rinoree, in fazal de reactie afectiuni de tipul gripei, endocarditei, nefritei sau pleuriziei .

O gripa prin cronicizare poate avea in faza de degenerare urmatoarele afectiuni : ulcer gastric, astm, insuficienta hepatica, ce ulterior trec in faza de impreganare cu urmatoarele boli posibile : psihoza, anemie postinfectioasa, nefroza .

Ectodermul – gasim in faza de reactie, nu de putine ori afectiuni ignorate sau suprimate prin unguente de tipul eczemelor care in faza de impreganre se manifesta ca : astm, spasm pyloric, insuficienta hepatica, angor pectoral .

In centrul patologiei Reckeweg pune Histamina, pe care o considera o homotoxina, ce produce diferite simptome, cum ar fi dispneea astmatiforma, manifestare a perturbarii sistemului nervos vegetativ cese repercuta asupra endodermului, ectodermului si mezenchimului .

La nivelul ectodermului excesul de Histamina va produce : eczema, urticarie, prurit, furunculoza, neurodermite .

La nivelul mezenchimului Histamina va produce inflamatii .

Endodermal va declansa leziuni de tipul astmului bronsic si a ulcerului gastric .

Intoxicatie chimica plurifactoriala
Numai pentru lecturare

Continutul acestui site imi apartine .

Preluarea oricarui text de pe site se va face doar cu acceptul meu .

Dr Dumitrescu Ioan

http://acpunctura.forumgratuit.ro/homeopatie-f28/patologie-structurata-pe-straturi-embriologice-t512.htm

Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Aspectul pacientului

Aspectul pacientului - Jayasuriya
Comentarii la text

Dansul sustine urmatoarele :

Toate orificiile corpului sunt de culoare
rosie = Sulfur
Incovoiat si cu umerii cazuti = Sulfur
Un obraz
fierbinte, rosu si celalalt palid, rece = Chamomilla
Un picior
fierbinte si celalalt rece = Lycopodium clavatum
Partea de sus
a corpului e slabita = Lycopodium
Miscare de
evanatai a narilor = Lycopodium
Gras, ten alb, cap si abdomen
mare = Calcareea carbonica
Ochi scufundati in cap si
incercanati = China officinalis
Vestejit, uscat, imbatranit =
Argentum nitricum
Fata unsuroasa, parca data cu grasime =
Natrum muriaticum
Inalt, subtire, cu un torace ingustat = Phosphorus
Este o prezentare succinta a caracteristicilor unor remedii constitutionale facuta de A Jayasuriya ; a le lua insa ca litera de lege este insa prea mult si periculos . Fara a contesta meritele personale ale lui Jayasuriya, imi permit a face cateva
observatii .
Observatii personale

Orificiile corpului de culoare rosie le vom gasii in toate starile febrile sau subfebrile . Nu trebuie neglijate si alte tipuri constitutionale gen : Nitric acid sau Mercurius corozivus .
Chamomilla este un tip constitutional mai rar si de obicei homeopatii il recomanda ca remediu simptomatic la copii . Personal acest aspect l-am intalnit si la o pacienta cu paralizie faciala, al carei tip constitutional era Graphites .
Un picior fierbinte si altul rece il regasim frecvent in herniile de disc, in paralizii deci nu este tipic doar pentru Lycopodium .
7. Gras, ten alb, cap mare mai regasim si la Calcareea sulfurica . Este tipic pentru diateza psorica a acesteia .

8. Ochi scufundati in cap si incercanati = este un aspect tipic al starilor de casexie frecvent intalnit la pacientii cancerosi .

9. Vestejit, imbatranit, uscat : uuuuuuf cate remedii constitutionale au acest aspect : Abrotanum, Arsenicum album, Uranium nitricum si lista e lunga .

Jayasuriya scrie despre remediile constitutionale

Le imparte in doua categorii : masculine si feminine .

Si aici imi permit a face observatii pe marginea textului lui Jayasuriya :
Nu exista remedii masculine sau feminine, ci doar regasim mai frecvent acestea la barbati sau femei .
Remedii masculine : spune ca sunt doar doua principale : Nux vomica si Sulfur, omitand Kali carbonicum, Lycopodium, etc .
La Nux vomica afirma ca este increzator in sine, iritabil, meticulos in munca . Mai meticulous ca Arsenicum si sarurile lui nu este nici un alt remediu de constitutie, poate doar tipurile aflate in diateza cancerinica
La tipurile constitutionale feminine scrie ca sunt doar 5 tipuri : Ignatia, Natrum muriaticum, Platina, Pulsatilla si Sepia . Mai sustine ca tipul constitutional Graphites este Pulsatilla la climax .
4.1 Nu stiu care este situatia tipurilor constitutionale in India dar in Europa sunt mult mai multe tipuri constitutionale cu frecventa crescuta la femei . As amintii doar Argentum nitricum, Silica si lista e lunga .

4.2 Zice de tipul Ignatia ca este dezamagita in dragoste, doreste singuratatea si detesta tutunul . Mai sunt stimate coleg si altele ce au simptome produse de dezamagirea in dragoste . Pe primul loc este Phosphoricum acidum ce sufera la greu, ii cade parul, palpitatii, insomnii, etc . Apoi este Natrum muriaticum si Ignatia probabil pe locul 100 . De ce ? Simplu, tipul Ignatia isi gaseste repede o dragoste noua .

Sigur Jayasuriya este un homeopat pasionat, ce are reale sanse de a devenii un bun medic homeopat .


http://acpunctura.forumgratuit.ro/homeopatie-f28/aspectul-pacientului-t534.htm


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Homeopatie

Homeopatie introducere .
Ce este medicamentul homeopat ?
nEste informatie . Prin dinamizarea solutiei ce contine substanta toxica, moleculele de apa se structureaza si legaturile de H-H, vor prelua/pastra informatia/ simplist spus amintirea despre substanta toxica respectiva .
nAceasta informatie este pastrata de legatura H - H , a la long si pentru facilitatea administrarii in practica curenta, se foloseste impregnarea pe granule de lactoza .
nAceste granule de lactoza impregnate cu solutia din toxicul respectiv ( Mercur, Arsenic, Stramonium, etc ) se administreaza pacientului ce are simptome ca si cum ar fi intoxicat cu substanta respectiva si pe care medicamentul homeopat le antidoteaza .
nCum actioneaza medicamentul homeopat ?
nSimplu, administrarea pe limba este pentru a actiona pe receptorii linguali ce transmit informatia la creier si sub aceasta actiune din Hipotalamus are loc o eliberare de neurotransmitatori, adica niste amine biogene care in cantitati mici functioneaza ca o farmacie proprie, pe care toate organismele mamifere o au la dipozitie sa se autovindece .
nIn conditii de stress psihic, chimic, microbiologic, viral, etc aceste zone hipotalamice sunt blocate si nu mai descarca neuromodulatori in cantitati suficiente, situatie in care organismul nu se poate auto-vindeca .
Practic medicamentul homeopatic functioneaza ca un anti-virus informational ce redreseaza acest sistem propriu de reparare vindecare .
Pentru aceasta pledeaza insasi experimentele lui Hahnemann din ultimii ani de viata, cand acesta recomanda pacientilor prize nazale, informatie adresata receptorilor din mucoasa nazala.
In concluzie medicamentul homeopat este o informatie pe care organismul uman o primeste, o recunoaste sau nu de buna ( de aceea medicamentul homeopat nu are efecte secundare ) si descarca acesti neuromodulatori/amine biogen ce inervin in procesul de autovindecare .
In legatura cu cate granule sunt necesare pentru o priza, citez cazul unei paciente ce a luat doar o singura granula pe zi .
I-am dat personal tratamentul in plicuri pentru 7 zile . Fiecare plic continea 5 granule si i-am recomandat sa ia un plic pe zi si dupa o saptamana sa revina la control .
A revenit dupa o luna .
Am intrebat-o de ce a revenit dupa o luna si mi-a zis : am luat o granula pe zi si de abia cum le-am terminat .
Atunci am inteles, ca nu numarul granulelelor conteaza, ci informatia .
Pacienta se simtea OK si cu o singura granula luata pe zi .
Teoria e una si practica e alta . Avem obligatia de a respecta medicina homeopatica, asa cum a scris-o Hahnemann parintele homepatiei . Medicul ce recomanda medicatia homeopatica trebuie sa ii faca o anamneza complexa pacientului luand in calcul atat simptomele clinice, cat si cele de laborator, inclusiv investigatiile fizice .
2. Utilitatea tratamentelor acupuncturale, homeopate, fitoterapice si dietoterapice in sustinerea starii generale a pacientului canceros
Acum exista realmente posibilitatea de a surprinde cancerul in stadiul zero asa zisa diateza cancerinica a homeopatilor.
De ce este important aceasta?
1.in acest stadiu cancerul este perfect tratabil in proportie de 100 % ,numai cu tratament homeopatic si regim igeno-dietetic.
2.tratind diateza cancerinica am avut sute de rezultate pozaitive in diverse afectiuni fara o cauza aparenta s-au care nu raspundeau la tratamentele obisnuit

http://starchoicesrl.webs.com/


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Discopatie lombara

Cresterea eficientei in recuperarea afectiunilor coloanei vertebrale, prin utilizarea concomitenta a tratamentului acupunctural, homeopat si a kinetoterapiei combinate cu vertebroterapia .
Cuvinte cheie : lombalgie, sciatica, dorsalgie, spondiloza cervicala, torticolis, hernie lombara de disc, sindrom miofascial, acupunctura, homeopatie, fitoterapie, dietoterapie, kinetoterapie, vertebroterapie, eficienta .
Scopul lucrarii a fost de a creste gradul de recuparare a bolnavilor cu suferinte ale coloanei vertebrale, prin utilizarea concomitenta a metodelor lipsite de efecte secundare .
Metode de tratament : acupunctura, homeopatia, combinata cu metodele de masaj energetic Tuina : vertebroterapie, coxaloterapie si kineoterapie .
Lot de studiu : un numar de 385 de pacienti au fost monitorizati la nivelul Centrului National de Acupunctura Bucuresti, in perioada : 2000 � 2005, prezentand lombalgii simple, lombalgii cu sciatica, spondiloze cervicale, torticolis, dorsalgii, sindroame miofasciale, hernie lombara de disc, etc .
Rezultatele obtinute in aceasta perioada indica : 81 % vindecari de durata, 10 % ameliorari partiale si 9 % cazuri ce nu au raspuns la tratament, fiind dirijati spre serviciile de neurochirurgie .

SCIATICA
Dr Dumitrescu Ioan
Spec physical medicine in rehabilitation
Acupuncturist, homeopath, immunologist
Dumitrescu Maria interne medicine specialist
Increase the efficiency of the vertebral column diseases medical rehabilitation, through acupuncture, homeopathy, simultaneous combined with chiropractic methods
Key Words : lombar pain, sciatica, dorsal pain, cervical complaints, muscle pain, dislocation lombar vertebra, acupuncture, homeopathy, kinetoterapie, chiropractic, stretching, efficacy.
The purpose of this work was to increase rehabilitation vertebral column diseases, through, combined witout side effects methods .
The monitoring method : acupuncture, homeopathy, combined with Tuina energetic massage, chiropractic methods, stretching methods,
Study group : a lot of the 385 patients was monitoring at the National Acupuncture & Homeopathy Centre, Bucharest, during : 2000 � 2005 period, having : lombar pain, dorsal pain, cervical stiffness, dislocation lombar vertebra, muscle pain .
The results obtained by the present method reveal : 81 % healing, 10 % partial remisission and 9 % non-responsiveness, been seending to neurology services .

FORUM DISCUTII DESPRE ACUPUNCTURA, HOMEOPATIE, FITOTERAPIE si CAZURI
Informatii, discutii, intrebari, raspunsuri le gasiti pe pe forumul Acupunctura si homeopatie :
http://acpunctura.forumgratuit.ro/index.htm

E-mail : usorul@yahoo.com


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,

Sciatica sechele postoperatorii

Sciatica sechele postoperatorii
In februarie 2009 am consultat pacienta LA, pentru simptome secundare secheleleor herniei de disc operate Examenul clinic a evidentiat un Laseque pozitiv, cu impotenta functionala si algii lombare si membrele inferioare la mobilizare . Pacienta fusese operata in 2001, pentru un sindrom algic lombar manifestat prin lombosciatica stanga, cu deficit motor secundare unei hernii de disc L5-S1 si disc rupt . Atunci s-a intervenit practicandu-se ablatia discului . RMN-ul post-operator a evidentiat prinre altele si modificari fibrotice post-operatori L5-S1stangicu fibroza periradiculara S1 stanga . Din relatarile pacientei am retinut ca suferea de reumatism cronic . I-am facut numai 5 sedinte de acupunctura si nu 10, pentru ca nu a mai venit . I-am propus tot atunci sa isi faca investigatiile de laborator pentru reumatism . Nu a mai venit pana azi 28.01.2010 . Mi-am adus aminte ca ii recomandasem sa isi faca analizele de reumatism . A motivat ca a avut examene, ca s-a simtit bine si de aceea nu a mai continuat sedintele . Din practica curenta am retinere in ceea ce priveste cazurile sechelare post-operatorii hernii de disc . Evolutia la aceste cazuri este anevoioasa si necesita multa munca de recuperare . Asa am invatat noi in facultate ca trebuie tratata cauza si nu efectul, deci si in acest caz ma interesa sa ii tratez fondul reumatic, adica posibila infectie streptococica ce era spina iritativa de intretinere a suferintei lombare . Nu am mai lasat pacienta sa plece pana nu i-am dat biletul de trimitere la laborator . E usor sa ii zici unui pacient : iti fac 10 sedinte de acupunctura si mai vii cand te doare, dar oare nu ne batem joc de meseria noastra ? Nu este singurul caz care procedeaza asa, tratand superficial problemele lui de sanatate . Intamplator sau nu, in cabinet era un alt pacient cu fibrozare a ligamentelor laterale coloana cervicala, adica "intepenit", blocat in calciul depus la coloana cervicala . Acesta este in general prognosticul cazurilor de infectii streptococice netratate, depunerea calciului pe ligamentele inflamate si rigidizarea coloanei . Am intrebat pacienta : vrei sa ajungi ca dansul intepenita ? Nu a raspuns la intrebare . Acupunctura nu rezolva in nici un caz o infectie streptococcica, oricat de optimisti am fi noi practicantii acestei metode, cauza bolii trebuie tratata . Cu acupunctura doar il scoti pe pacient din criza . E bine si asa, dar e treaba facuta doar pe jumatate . Dupa a 8 sedinta de acupunctura circa 70 % din simptome s-au remis . Evolutia pacientei este buna, durerile lombare au trecut , urmand a face tratament homeopatic pentru reumatism .


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: