joi, 14 ianuarie 2010

Homeopatia - o terapie informationala sau demersul pentru o medicina normala

Viata este un fenomen supramolecular celular , numai la scara micronilor este posibila o actiune eficienta asupra metabolismului si ereditatii.

Organismul uman este un sistem ; un ansamblu de elemente in interactiune.

Abordarea sistematica a omului il aseaza printre vertebrate , mamifere , primate , in timp ce abordarea sistemica il situeaza in clasele : sistem deschis cibernetic , antientropic , informational , etc.

Ca si la alte sisteme vii : plante , animale si la om , celulele sint integrate consensual intr-o ierarhie , fiind diferentiate in tesuturi , ce se asambleaza in organe , organele se asambleaza in aparate si subsisteme functionale.

Cea mai importanta caracteristica a persistentei si evolutiei materiei vii este legata de notiunea de informatie.

Irimie si V. Sahleanu definesc informatia ca o reflectare a reflectarii , atragind atentia asupra paralelismului dintre triada informatie – substanta – energie si triada reflectare – materie – miscare .

Putem astfel pune semnul egal intre cele 3 categorii :

1. informatie = reflectare

2. substanta = materie

3. energie = miscare

Aceste elemente de baza permit o intelegere usoara a elementelor fundamentale ce guverneaza universul.

Aici este posibila sesizarea diferentelor de actiune :

1.a medicamentului alopatic ( chimic ) ce actioneaza asupra substantei ( materiei ) producind modulari metabolice deci asupra energiei ( miscare in sens metabolic ) ; 2. a medicamentul homeopatic actioneaza indirect prin intermdiul sistemului senzorial gustativ ( papilele limbii ) asupra receptorilor neuronali situati si interconectati in diverse zone ale creierului ( hipotalamus , talamus , sistem limbic , etc ) care la rindul lor produc si descarca amine biogene de tipul neurotransmitatorilor eficienti in periferie pe sisteme si organe de exemplu Belladona in dilutii joase C 5 , C 7 scade in circa 40 – 60 minute tensiunea arteriala la hipertensivi cu cel putin 20 mmHg , reducind simultan si edemul cerebral consecutiv proceselor de vasodilatatie si staza cerebrala.

In cazul unei insolatii medicamentul homeopatic Glonoinum amelioreaza simptomele pina la disparitie in circa 10 – 15 minute. Aceste determinari clinice asupra timpului de actiune , ca si altele , le-am efectuat atit pe pacienti cit si personal.

Cele 3 – 5 granule administrate pe papila gustativa determina o modificare a trenului de impulsuri nervoase pe filetele gustative cu descarcari de amine biogene.

Acuzatia cel putin stupida asupra unui efect de tip placebo este infirmata de nenumarate studii pe animale .

Argumentul veridicitatii terapiei homeopatice este dat de exemplu si de scaderea temperaturii in cursul episoadelor gripale si la copii sugari cu medicamentul homeopatic Aconit C 5 sau C 7 in circa 30 – 60 minute.

Greu de crezut ca exista autosugestie la copilul sugar de 1 – 3 luni.

Personal am tratat tumori benigne de sin la animale ( catele ) cu medicamente homeopatice. Refuz sa cred ca pot creea autosugestie la catea si sa-i dispara acesteia tumora glandei mamare , pentru care trebuia sa fie operata.

Argumente sint nenumarate , inclusiv studii randomizate pe loturi de pacienti cu diverse boli in multe tari.

La stress organismul de hormoni , in special corticosupralenalieni ce au rolul de a sustine energogeneza utila.

Cantitatea de substanta eliberata , in speta hormonul raportat la masa corporala este foarte mica , incit putem vorbi mai mult de o farmacodinamie informationala ce opereaza cu doze foarte mici ; lucru valabil si in cazul medicamentului homeopatic.

In general perspectiva informationala este mai receptiva la efectivitatea biologica a dozelor mici de substanta.

Astfel farmocodinamia informationala este corelata cu capacitatea de discriminare a diferitilor analogi de catre organele tinta , in paricular receptorii celulari. Suportul mesajului chimic este ales de natura in raport cu caracteristicile canalului si ale organismului tinta .

La nivelul organismului avem din punct de vedere structural nivele de organizare carora le corespund forme de reactie.

Cu cit nivelul de reactie , de raspuns la un stimul este mai profund cu atit si cantitatea de substanta eliberata este mai mica , crescind si cantitatea de informatie eliberata.

Pentru a intelege mai bine rolul informatiei in mecanismul de lucru al viului , putem

corela raportul intre cantitatea infinetizimala de substanta continuta in codul genetic si cantitatea enorma de informatii ce o contine.

Aceasta solutie aleasa de materia vie adaptata conditiilor terestre reprezinta un sistem de coduri.

Probabil ca in alte zone ale galaxiei azotul este inlocuit de sodiu sau cesiu , sau carbonul de sulf ( Marte? ).

Materia vie a ales pentru pastrarea speciei : informatia.

Raportul intre informatie si substanta este invers aspect neglijat de producatorii de medicamente alopatice.

O alta caracteristica a viului este diversitatea , chiar in cadrul aceleasi specii.

Conform tipologiei remediilor homeopatice ar exista peste 3000 de subtipuri umane , existind dupa determinarile spectrofotometrice 12 clase mari ( Boyd ).

Ce inseamna asta?

Inseamna ca exista o modalitate diferita de a reactiona la un medicament , la un factor extern al subtipurilor rexpective.

Desigur unele subtipuri sint mai frecvente si tipuri mai rare .

In practica curenta am intilnit circa 800 – 900 de tipuri mai frecvent.

Fiecare tip de individ are propia sa predispozitie la o anumita boala de la nastere si pina la moarte , vechiul aforism medical conform caruia : “ exista bolnavi si nu boli”.

In concluzie medicamentul homeopatic care este o dilutie ( dinamizata ) foarte mare a unei substante produce efecte generale prin actiunea asupra sistemului nervos central ( calea gustativa ) ducind la descarcarea de neuromodulatori de reglare a unor circuite metabolice celulare.

Aplicarea de catre geneticieni a cunostintelor de homeopatie v-a constitui “Marele Blom “ al medicinii secolului XXI.

Ingineria genetica reprezinta o agresiune barbara in armonia universala a materiei vii deschizind calea periculoasa a aparitiei formelor mutante , o cutie a Pandorei .

Nu este o noutate ca deja la nivelul microbilor si virusurilor ne confruntam cu aparitia de forme mutante , inclusiv la nivelul formelor saprofie induse de antibiotice , alimentatie , iradiere , etc. Solutia data de medicina homeopatica este cea a unei terapii normale lipsite de efecte adverse si adresata bolnavului ( subtipului uman ) si nu bolii.


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,

Depresie tratament homeopatic

Pacientul MB in virsta de 65 ani , ing pensionar a fost consultat pentru

diagnosticul de depresie. Afectiunea sa a debutat in primavara anului 1959 la 2 ani dupa terminarea facultatii.

Debutul -

a fost brusc intr-o noapte , printr-o durere in vertex , durata acesteia fiind de citeva secunde repetindu-se in noptile urmatore.
Stare mentala

In zilelele urmatoare se instaleaza stare depresiva permanenta : cu diminuarea interesului sau placerii pentru activitatea curenta ,lipsa concentrarii ,lipsa vointei , insomnii noaptea cu stare de somnolenta ziua ,oboseala permanenta alternind cu momente de agitatie , sentimentul de inutilitate ,anorexie , etc.
Diagnostic 1 –tratament alopatic

A fost consultat de psihiatru ce l-a diagnosticat ca nevroza si i-a recomandat antidepresive , care insa nu au avut nici un efect. Precedent acestui episod notam prezenta unui episod dureros la nivelul genunchilor , precum si o cadere a parului de tip lacunar , a fost tratat cu Gerovital 10 fiole si antiinflamatoare.
Evolutie 1

Dupa 5 luni dispar simptomele de depresie si se instaleaza simptomele de hipomanie in care predominau accesele de locvacitate , ris exagerat , flux crescut de idei ,etc.
Diagnostic 2 – tratament alopatic

In 1992 i se pune de Dr. Vianu diagnosticul de : depresie endogena aplicindu-se tratament cu antidepresive triciclice generatia I – a . In 1988 se interneaza la spitalul nr.9 , unde Dr. Lohan ii stabileste diagnosticul de : depresie endo-reactiva tip Weiberger .
Evolutie 2

In tot acest timp pacientul era obligat sa suporte faza de depresie care durau 4-5 luni sub tratament cu antidepresive urmata de alte 4 – 5 luni de o faza de hipomanie , in general bine suportate de cei din jur.
Diagnostic 3

Anul 1992 reprezinta un an fericit , cind a avut norocul de a-l intilnii pe Dr.Ramiro Tomescu si de beneficia de un tratament homeopatic clasic ce i-a intrerupt lantul patogenic cu remediul cheie al constitutiei: Sulfur .
Tratament homeopatic 1

Sulfur C 7 : cite 5 granule la 7 zile , administrat timp de 4 ani 1992 – 1995

.Acesta a permis atit intreruperea ciclului depresie-hipomanie cit si o stare de sanatate in prametri optimi.
Evolutie 3

In anul 1995 avind probleme datorate unui stress puternic cauzat de moartea mamei sale se reia ciclul. Reia tratamentul homeopatic in anul 1996 cu alt homeopat si desi utilizeaza si dilutii inalte din Sulfur nu obtine nici un efect .Intre anii 1997 si 1998 urmeaza tratament alopatic antidepresiv fara rezultat . Deoarece Dr.Ramiro Tomescu se retrasese din activitate ( la apogeul carierii) este sfatuit de acesta sa apeleze la unul din elevii sai , Dr.Dumitrescu .
Diagnostic 4

Am efectuat repertorizarile , remediul de constitutie fiind : Sulfur .

Am incercat administrarea in trepte de dilutii crescatoare C 7, I-a zi , C15 a II-a zi , C30 a II – a zi si C 200 a IV- a zi , fara efect.
Tratament homeopatic 2

Ceea ce ma surprindea era si lipsa de raspuns a unei colite ce in mod normal dispare prin tratamentul cu Sulfur . Lucrind in acea perioada intens cu medicamentele homeopatice : „Nosode Mutagene” preparate de marea farmacista Cezarina Tuckel , am incercat si aceasta varianta ,fara a fi prea sigur de reusita .
Evolutie 4

Dupa o luna cind pacientul a venit la control am avut confirmarea eficactatii acestora si in simptomele de depresie . Am reluat administrarea de Sulfur C7 la 7 zile ca tratament de intretinere , crescind ulterior la C 15 / 14 zile , C 30 /luna .

Dr.Dumitrescu Ioan


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Homotoxicology

Homotoxicology-Plurifactorial chemical intoxication – clinical case

In 1999 May , I take at the Acupuncture and Homeopathy National Center , Bucharest, Romania the patient Dinca Maria for allergical rhinitis and allergical astm who is obtainet at work place (Prodin Industry Bucharest- 1980-1992 ) where she worked with chemical substances like : sulfuric acid , acetic acid ,sodium hydroxide , etc. First manifestation of bronchial astma was in 1987 after Cernobal incident .

Homeopathic drug witch is administred was : Aqua Pulvis , Ammonium muriatic, Chloral hidrat, Aceticum acid, Sulfuric acid, Carbolic Acid, Causticum and Arsenicum album , in low dilutions-C7.

After six series the clinical results was very good .

2.Homotoxicology : secondary effects of Phenacetinum and treatments of this through by new homeopathic drug – PHENACETINUM - C 7 – C 9

Chronical administration of phenacetinum in produses standardized : codamine, antineuralgic , etc. , determined apparition of secundary manifestation like allergical eruptions , gastric inflammation , feverish states , psychical lability , anaemia and methaemoglobinemy . I found this description in chemist case (LC) from Deva who is chronical consumer of standardized drugs wich contained phenacetinum. She used this for a chronical migraine. Through kindness of Cezarina Tuckel and Clucereanu chemists was prepared phenacetinum dilutions C 7 ana C 9 what is proved efficiency in four months about all the patients symptoms.

3. Simbolistic picture and subconscious themes analysis at one painter patient with thyroidian tumour and canerinic chronic miasm.

Fear and anxiety about cancer were paramount in the minds of patient , this having symptoms like : nightmares , insomnia ,restlessness , crying spells , etc. Anxiety in some degree is a universal part of the human experience . In more sever forms it can cause a major disruption in patients ‘ lives and may serve as an indicator of serious underlying disease . The mood of the cancerous anxious patient might be described as fearful although such fear may at time assume the proportions of panic or terror. The phsychotically anxious patient is apt to manifest mood that is bizzare or innappropiate. Anxiety may be simptomatically response evoke by fear of physical danger . In our case is cancerinic chronic miasm threatening . Phobic anxiety may be invoking the mechanisms of symbolization and displacement like this frightfullies pictures. Been in cancerinic miasm the subconscious feelings of painter was suggestivelly revealed through frightfully themes of pictures.4.Pulmonary cancer, clinical case with favourable evolution – therapeutical result obtained by allopathic and homeopatic team : Ivascu Stelian Prof – surgeon, Cernescu Prof-immunolog and Dumitrescu Ioan- homeopat.

Female patient D.M 67 years age was examined by me in 1997 september and because radiological examination showed one opacity accompanied by thoracical adenopathy I suspected malignant tumour. Tomographic examination confirmed diagnosis of pulmonary malign tumour –T3,N1,M0.With difficulty I convinced sick women to undergo an operation ,in 1997 december having undergone succesfull operation. Before and after this I gived him homeopathic drugs for heart problems and for anxiety.The sick women was operated by Stelian Ivascu professor at Ioan Holiness hospital, Bucharest after this she receiving an complex treatment: cytostatic drugs, immunological therapy –by Cernescu professor and homeopathic therapy for cancerinic miasm by Dr. Dumitrescu Ioan-homeopath specialist.The clinical evolution was very good,showing the role of each specialist in therapeutical team.I consider this approach like a good solution,especially for incurables cases.I this case sick women living in present having a good relatively health.

5.NOSODES. Homotoxicology :NEWS BOWEL Lactobacillus and Streptococus Faecalis –mutants types.

In 1995 I used the Lactobacillus suspension produced by biologist Teodorescu for chronic diarrhoea, the suspension been older with altereted genetical configuration the symptoms of patients was agravated they having blood-stools with mucosities ,feverish,shivering restlessness and deeply deterioration of health. In accordance of homeopathic law :similia ,similibus curantur I appealed at Cezarina Tuckel and Clucereanu chemists to prepare this new bowel nosodes ,first Lactobacillus ,more later Streptococus Faecalis.The symptoms of rectocolitis was succesfull treated with Lactobacillus homeopathic drug in low dilutions. I applied same treatment at others patients with rectocolitis disease and the resultswas promising.The explanation is in a chemical influence of antibiotics and sulphamids about genetical configuration of bowel normal flora engendering chronical colitis .

6.Homeopathic treatment supervision of breast benign tumours through tumoral markers methods and cutaneous thermography.

Introducing cutaneous thermography as to diagnosis method and supervision in collaboration with Dr. Moldovan Ion oncolog specialist,I was able to appreciate the sternly cases for oncology as well homeopathic efficiency treatment.In 1999 thirty-one new cases was investigated termographic and

tumoral marker method having as follows evolution:16 cases healed-51,6%, 14 cases ameliorated- 45,16%,one case-3,23% no response been reoriented to the services of oncology.From 1993 february to 1999 August I haved for homeopathic treatment 281 sick women with breast tumours.


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Spondiloza cervicala tratament homeopat si fitoterapic

Utilizarea formulei chinezesti din plante denumita Kang Gu in tratamentul de durata a spondilozei cervicale

Pacienta L.C, in varsta de 49 ani, DIAGNOSTIC : SPONDILOZA CERVICALA .

avand in antecedente personal : diverse afectiuni : mastoza chistica, chisturi ovariene, stafilococie, herpes, sindrom dyspeptic

se prezinta la consult cu un sindrom brahialgic : durere pe bratul stang cu punct de start de la nivelul coloanei cervicale, insotite de amorteala si slabiciune in brat , precum si ameteli la miscarile de rotatie a capului.

Durerile sunt aggravate de efort, de frig, de anumite pozitii .

Are intoleranta la frig, curenti de aer .

Examenul radiologic arata numeroase osteofite si protruzii ( deplasari de disc cervical ) .

Examenul tomografic confirma deplasarile discurilor cervicale in canal si gravitatatea cazului, expusa la riscul de paralizie a membrului superior stang, fiind propusa pentru interventia chirurgical ace o speria evident .

I-am raspuns ca nu ii garantez ca o pot ajuta, dar merita incercat, avand in vedere efectele secundare precum si riscul postoperator ca si la alte nivele cervicale sa se produca hernie de disc .

A solicitat tratament acupunctural si homeopathic, proceduri pe care I le-am efectuat cu intermitente din cauza serviciului ei, precum si a faptului ca era din provincie .

Dupa ameliorarea simptomatologiei si intrucat era din provincie, am decis a-I recomanda produsul fitoterapic chinezesc Kang Gu .

Dupa 3 luni de tratament in care pacienta mea a luat cate 4 comprimate de Kang Gu, s-a simtit destul de bine pentru a nu mai lua in calcul interventia chirurgicala.

I-am recomandat sa mai ia inca 3 luni si sa vina la control .

Disparusera paresteziile, amortelile, durerile si ameteala, pacienta avand o stare fizica si psihica foarte buna . I-am recomandat din nou tomografie, dar ca orice pacient care scapa de boala, nu a inteles rostul acestei investigatii scumpe .

Nu a fost singurul caz in care acest produs chinezesc din plante numit Kang Gu si-a dovedit eficacitatea, dar in administrare a la long .

Faptul ca dupa un an de pauza pacienta a revenit intrucat revenisera durerile si amortelile, dar de intensitate mult redusa fata de primul puseu m-au determinat a-i recomanda din nou acelasi produs Kang Gu si efectul benefic a aparut intr-un timp mai scurt de o luna .

Concluzii : produsul fitoterapic Kang Gu este o formula de plante chinezesti utila, dar din pacate este necesar un timp de minim 6 luni de tratament pentru a se instala un efect de durata

Nu este un panacea universal si in puseu acut este recomandat tratamentul acupunctural, homeopathic, reguli posturale, repaus .

Lipsa de efecte secundare il face de preferat altor produse chimice si nu in ultimul rand este o formule de plante care are efect si in anemie adminstrata timp de 4 luni .
Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,

CIROZA HEPATICA CAZURI

Cazul 3 - Ciroza hepatica – pacient Z.S

In octombrie 2001, s-a prezentat la consult si tratament, pacientul Z.S in varsta de 62 ani, cu diagnosticul de ciroza hepatica, avand urmatoarele simptome :icter, cefalee, oboseala, scaune decolorate, urini inchise la culoare, reduse cantitativ, balonare abdominala, anorexie, greata, insomnie, limba purpurie si pulsul incordat glisant .

Dupa o serie de sedinte de acupunctura, scaunul pacientului s-a colorat, iar urinile au devenit clare si abundente .Limba alb-galbuie pe un fond de rosu inchis pe margini, traduce
existenta umezelii-caldura la nivelul Splinei si Stomacului ce este invadat de Focul toxic al Ficatului

Tratamentul acupunctural a vizat urmatoarele puncte :

- C 5, C7, R 3, R 7, R 9, R 10, SP 6, VB 13, VC 4, VG 24, VS 6 : pentru a se pune in armonie axa Rinichi-Cord in dezacord

- F 3, SP 6, SP 3, TF 5, VB 6, VB 8, VB 38, VB 43, VU 2 : puncte ce in dispersie pot tempera Yangul Ficatului .
Tratamentul acupunctural a fost completat cu medicatia homeopata, dintre acestea retine atentia : Ammonium Carbonicum, Ranunculus Bulbosus, Antimonium Crudum, medicamente alese conform sindroamelor ..
Mai mult
http://acpunctura.forumgratuit.ro/recuperarea-bolnavului-canceros-f6/ciroza-hepatica-cazuri-t9.htm


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,

HOMEOPATIA IN ROMANIA

Homeopatia este un tratament medical care utilizează substante naturale din cele trei regnuri -animal, mineral si vegetal, cu scopul de a mări capacitatea de autoapărare a organismului împotriva bolii, de a stimula sistemul imun al pacientului pentru a fi capabil să identifice si să înlăture cauza bolii din interior.
De exemplu, substantele chimice folosite în medicina clasică inhibă nu doar boala, dar si reactia de apărare a organismului. Iar aici ne putem gândi la febra, care este semnul luptei contra unei infectii, si care, la administrarea unui antibiotic, va scădea, slăbind astfel si capacitatea de luptă a organismului împotriva germenilor care au cauzat-o.
Medici specialisti de renume preferă să recurgă în practica medicală curentă la medicamentele homeopatice care au marele avantaj de a fi lipsite de efectele adverse ale celor alopate.
Origini
Din lipsă de informare, colegii străini, cu ocazia vizitelor bine intentionate, doresc să ne învete ABC-ul homeopatiei. Desigur nu stiu că medicina homeopată îsi are
izvoarele la Sibiu, România, unde părintele homeopatiei, Samuel Hahnemann (1755-1843), medic, scriitor si traducător german, a făcut primele studii si
cercetări în homeopatie pe timpul sederii sale la Sibiu ca si medic personal al unui mare baron al locului.
Continuarea studiilor si cercetărilor în domeniul medicinii homeopatice au făcut din România una din tările cu traditie în domeniu. Dintre numele valoroase ale
medicinii homeopatice românesti putem aminti pe dr. Tiberiu Ionescu, dr. Laurian Blajeni, dr. Ramiro Tomescu, dr. Teleianu, farm. Cezarina Tuckel, dr.
Chirilă, dr. Geo Săvulescu, dr. Buzatu, prof. dr. Dobrescu, prof. dr.Buntegtzianu.
Scurtă istorie a homeopatiei în România
În Transilvania anilor 1850 în parlament deja se solicita din partea unui corp medical de specialisti homeopati creerea unei catedre de homeopatie la Facultatea de
Medicină din Cluj. În 1863 Sfatul Medical Superior al României decide interzicerea tratamentelor homeopatice în spitalele publice, admitând-o în
schimb în practica particulară. Între cele două războaie mondiale s-au deschis un număr restrâns de farmacii homeopate la Sibiu si Bucuresti.
Treptat si sigur, a luat nastere Cercul de Homeopatie, s-au organizat cursuri de initiere în homeopatie în cadrul Centrului de Perfectionare a Cadrelor Medicale Superioare, s-au infiintat cabinete medicale homeopate si au început să se tină simpozioane sustinute de către medici si farmacisti homeopati de renume. Apar cărti de homeopatie si se deschid sectii de tratament homeopatic.
Elementele fundamentale ale homeopatiei
Pentru a întelege această terapie, trebuie să întelegem mai întâi viata ca si fenomen supramolecular celular, unde numai la scara micronilor este posibilă o actiune
eficientă asupra metabolismului si ereditătii. Ca si la alte sisteme vii (plante, animale, om), celulele sunt integrate consensual într-o ierarhie, fiind diferentiate în tesuturi, ansamblate în organe, care la rândul lor sunt organizate în aparate si sisteme functionale.
Cea mai importantă caracteristică a persistentei sevolutiei materiei vii este legată de notiunea de informatie. Irimie si V. Sahleanu definesc informatia ca o reflectare a reflectării, atrăgând atentia asupra triadei paralelismului dintre triada informatie-substantă- energie si reflectare- materie- miscare.
Aceste elemente de bază permit o întelegere usoară a elementelor fundamentale ce guvernează universul. Astfel este posibilă sesizarea diferentelor de actiune a medicamentului alopatic (chimic) si a celui homeopatic.
Medicamentul alopatic actionează asupra substantei (materiei), producând modulări metabolice. Medicamentul homeopatic actionează indirect prin intermediul
sistemului senzorial gustativ asupra receptorilor neuronali situati si interconectati în diverse zone ale creierului (hipotalamus, talamus, sistem limbic) care la rândul lor produc si descarcă amine biogene de tipul neurotransmitătorilor eficienti în periferie pe sisteme si organe. Iar aici putem da ca exemplu Belladona în dilutii joase C5, C7 care scade în circa 40-60 de minute tensiunea arterială la hipertensivi cu cel putin 20mmHg, reducând simultan si edemul cerebral consecutiv proceselor de vasodilatatie si staza cerebrală.
Nu are efect placebo
Acuzatia efectului de tip placebo este infirmată de nenumăratele studii pe animale care nu-si pot crea autosugestia, precum si de argumentul veridicitătii terapiei homeopatice în cursul episoadelor gripale la sugari de 1-3 luni, unde iar nu se poate pune problema autosugestiei.
Principiile homeopatiei
Principiul de bază al homeopatiei este cunoscut sub numele de Legea Similitudinii (Similia similibus curantur), adică vindecarea unei boli cu aceeasi substansă care este capabilă să producă acea boală la omul sănătos. Pe baza acestui principiu functionează vaccinurile.
Un alt principiu al homeopatiei este tratamentul individualizat, astfel că medicul homeopat tratează bolnavul si nu boala.
Homeopatia consideră pacientul un întreg si tine cont atât de aspectele fizice si psihice precum si de predispozitia ereditară, factorii mediului înconjurător, alimentatie si stil de viată.
Atunci când sunt bolnavi, majoritatea oamenilor prezintă atât simptome caracteristice bolii cât salte simptome specifice persoanei respective. Pentru medicul homeopat aceste simptome individualizale sunt de o importantă vitală în prescrierea tratamentului, putând administra zece remedii homeopate diferite pentru zece
bolnavi care prezintă aceeasi boală.
Principiul dozei infinitezimale presupue folosirea remediilor homeopate care contin doze foarte mici, infinitezimale de substantă, preparate printr-un
procedeu fizic care, pe lângă cresterea activitătii curative are si avantajul înlăturării reactiilor adverse toxice sau alergice.
Recomandare fără riscuri
Datorită acestor principii homeopatia poate fi folosită fără riscuri de către femei însărcinate, nou-născuti si copii, vârstnici, precum si în combinatie cu alte metode
terapeutice fără teama interactiunii medicamentoase.
Cantitatea de substantă eliberată este foarte mică, astfel încât se poate vorbi de o farmacodinamie informatională ce operează cu doze foarte mici. În general,
perspectiva informatională este mai receptivă la efectivitatea biologică a dozelor mici de substantă. Astfel farmacodinamia teste corelată cu capacitatea
de discriminare a diferitilor analogi de către organele tintă, în particular receptorii celulari. Suportul mesajului chimic este ales de natură în raport cu caracteristicile canalului si ale organului tintă.
Reactii individuale
Din punct de vedere structural, la nivelul organismului există nivele de organizare cărora le corespund diferite forme de reactie. Cu cât nivelul de reactie sau de răspuns la un stimul este mai profund, cu atât si cantitatea de substantă eliberată este mai mică, crescând totodată cantitatea de informatie eliberată. Pentru a
se întelege mai bine rolul informatiei în mecanismul de lucru, se poate corela raportul dintre cantitatea infinitezimală de substantă continută în codul genetic si cantitatea enormă de informatii care se află în acest cod. Solutia aleasă de organismul sau materia vie adaptată conditiilor terestre reprezintă un sistem de coduri. Sau informatie. Raportul dintre informatie si substantă este invers proporional.Conform tipologiei remediilor homeopatice ar exista peste 3000 de subtipuri umane, iar după determinările spectofotometrice, 12 clase mari (Boyd). Desigur, unele subtipuri sunt mai frecvente, altele mai rare, pe principiul faptului că fiecare individ
are propria sa predispozitie la o anumită boală de la nastere până la moarte, de unde si vechiul aforism medical ’Există bolnavi si nu boli’.
Homeopatia si respectul fată de viată
Ingineria genetică reprezintă o agresiune barbară în armonia universală a materiei vii, deschizând calea periculoasă a aparitiei formelor mutante, o cutie a Pandorei.
Nu este o noutate că deja la nivelul microbilor si virusurilor ne confruntăm cu aparitia de forme mutante, inclusiv la nivelul formelor saprofite induse de antibiotice, alimentatie, iradiere, etc. Solutia dată de medicina homeopatică este cea a unei terapii normale lipsite de efecte adverse si adresate bolnavului (subtipului uman) si
nu bolii.
În concluzie, medicamentul homeopatic este o dilutie dinamizată a unei substante si produce efecte generale prin actiunea asupra sistemului nervos central, ducând la descărcarea de neuromodulatori de reglare a unor circuite metabolice celulare.
Aplicarea de către geneticieni a cunostintelor de homeopatie va constitui ‘marele boom’ al medicinii secolului XXI.


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Dezinformarea celulara prin virusuri oncogene

Virusurile sint mici organisme invizibile cu ochiul liber , din care unele pot favoriza aparitia tumorilor atit la om cit si la animale , infectindu-le . Astfel avem o lista lunga de virusi cu potential ocogen , care este continuu imbogatita de cercetarile diverselor institute .
Fara a putea da lista completa as amintii : virusul imunodeficientei umane , HIV ( SIDA ) , virusul Epstein Barr , virusul Citomegalic , virusul Papilomatozei , virusul sarcomului Rous , virusul hepatitei B si C , virusii herpetici , etc .
Unele dintre ele reusesc sa patrunda in profunzimea celulei , adica in nucleu , sa infesteze sa dezinformeze , practic sa
se integreze in softul central , ( in baza de data ce ramine fixa toata viata ).
Acesti dusmani invizibili , i-as denumii “dusmani informationali “ , au fost studiati si clasificati in 3 categorii dupa posibilitatile fiecarora de a face acel “ rau celular “ , numit cancer :
I –a
categorie , denumite oncornavirusuri ( virusuri ARN ) , au in zestrea lor genetica niste proteine ( gene ) , inductoare de tumori . Asemanarea proteinelor care le contin cu cele umane , face posibila inserarea ( “strecurarea “ ) , printre proteinele
specifice codului genetic uman ; ex virusul sarcomului Rous .
Ca o metafora as cita textul din Biblie : “ ei vor venii la voi , ca lupi imbracati , in haine de oi “ , le-as denumii : “ dusmani invizibil perfizi “ sau “virusuri perfide “
II-a
categorie sint virusii acut transformati AND .
Acestia nu au proteine asemanatoare cu cele din codul genetic uman , “ adica nu au haine de oi “ , dar contin proteine ( gene ) , inductoare de tumori .
Aceste proteine inductoare de tumori , perturba programul normal de crestere si proliferare celulara , formind cu proteinele
genomului uman complexe stanile si nefunctionale .
Aceste complexe proteice : proteine straine cu proteine ale genomului uman , le fac pe ultimele nefunctionale .
Proteine cum sint P 53 , P 19 , P 21 , etc sint vitale pentru procesele de baza celulare in paricular si cele ale organismului in general .
Metaforic le-as include in categoria “ dusmanului cinstit “.
Dintre acesti “ dusmani cinstiti “ , as cita : papovirusii , adenovirusii , virusii herpetici .
III-a
categorie sint virusii , ce nu contin proteine transformante dar prin proteinele ce le contin deregleaza activitatea proteinelor specifice ( a genelor ).
Metaforic
i-as denumi “ virusurile incurca lume “ ; ex virusul hepatitei B .
Organismul uman , asemeni unei societati deci poate fi atacat si ii poate fi perturbata activitatea celulara , avind ca rezultat anarhia celulara specifica cancerului , prin cele 3 mecanisme descrise .
Daca punem semnul egalitatii ( si putem sa o facem ) , intre termenul de anarhie celulara si revolutia din plan social ,
avem o paralela intre 2 tipuri de agresiuni informationale :
una la nivel de celula ce se extinde la tot organismul , producind anarhia numita cancer , produsa de 3 categorii de
virusuri .
II a agresiune informationala , in plan social , produsa de serviciile de spionaj , avind ca rezultat anarhia sociala ,
ce se poate manifesta sub forma de revolte , revolutii .
Orice asemanare cu relitatea romaneasca , este absolut intimplatoare , deci nu acuz pe nimeni , ca ar fi procedat
asa in Romania . Nu bag mina in foc pentru asta , insa pentru atacul informational al virusurilor da !
Am descris aceste mecanisme de atac informational , general valabile atit la nivel celular si social , doar pentru a se intelege o realitate biologica , prin prisma unor evenimente sociale , facind astfel acesibila intelegerea publicului larg .


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,

Caz de Radiculita Nerv Femural sting

Bolnav in virsta de 45 ani de profesie cascador , s-a prezentat la consult in septembrie 1993 pentru tulburari de mers la membrul inferior sting si tulburari de sensibilitate.

Debutul a fost in aprilie 1993 , prin dureri lombare , urmate de instalarea progresiva a celor neurologice.

Initial a fost tratat ca o lombosciatica prin infiltratii cu Xilina si Diprophos obtinindu-se doar o ameliorare a dureri lombare.

A fost etichetat ca o radiculita, sciatica, mielita , motiv pentru care s-a propus punctia rahidiana si mielografia.

Avind o fire anxioasa , nu a acceptat aceste investigatii. A urmat tratamentele recomandate de specialisti : vitamina B 1 , B 6 , Stricnina si Fosfobion cite 10 fiole pe luna.

In paralel efectueaza tratament ambulatoriu cu proceduri de fizioterapie : electro-terapie,ionizari, bai galvanice, kinetoterapie,etc fara a termina cura completa...

mai mult
http://acpunctura.forumgratuit.ro/bolnavi-dificili-suferinte-greu-explicabile-f4/caz-de-radiculita-nerv-femural-sting-t8.htm#9


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Etichete: ,