marți, 17 august 2010

Vertij, lombalgie tratate cu medicamentul homeopat Thuya

Pacienat M.R a fost consultata la Institut pentru diagnosticul de lombalgie .
23.03.2010
Pacienta prezenta urmatoarele simptome in ordine alfabetica cum au fost preluate de calculator : bufeuri, buza tumora chistica, arsuri stomac mancand ceapa, cefalee occipitala cu iradierespre frunte, amorteala a coapsei spre picior, concentrare dificila, constipatie, durere cardiaca la emotii, negi pe degete, agravare la frig, frigiditate, abcese dentare, umflarea gleznei, nu suporta grasimile in alimentatie, miros ofensiv al guri, hemoroizi externi cu sangerare, insomnie, adoarme tarziu, dureri lombare aggravate stand in picioare, member reci, memorie slaba, otita medie, dureri ovariene la schimbarea de vreme, aversiune fata de paine, transpiratie palme, palpitatii, par uscat, noduli la san, dorinta de peste, sciatica, sforaie in somn, durere de spate, spondiloza cervicala, senzatie de greutate stomac, timp de protrombina prelungit, durere deget 3 si 4 picior agravata mergand, exfoliere unghii, nu tolereaza usturoiul, endometrioza acuta, uter fibrom .
Mentionez ca aceste simptome nu apartin consultatiei din 3 martie, ci include si istoricul altor simptome, afectiuni pe care pacienta le-a avut .
Din buletinul de analize efectuate in data de 27.05.2010, notam doar parametri ce nu sunt in limita normalului : o glicemie de 112 mg/dL, colesterol de 270 mg /dL, VSH : 32 mm/h, Fibrinogen : 450 mg / dL
Iabel 1
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4535583-vertij-lombalgie-tabele-diagnostic-pacient-m-r
16.o8.2010
Simptome : cap transpiratie, amnezie, cefalee usoara, constipatie, hemoroizi cu sangerare, frica de tunete ( o avea si inainte de aceasta data, dar uitase de ea ), slabiciune a genunchilor, sangerare gingii, hipertensiune arteriala ( cronica ), insomnie, palme calde, sete apa rece, vertij .
Tabel 2
http://starchoicesrl.webs.com/apps/blog/entries/show/4535583-vertij-lombalgie-tabele-diagnostic-pacient-m-r

Au revenit iar starile de vertij incepand cu 27-28 iunie si pana acum. Cu sangerare la scaun dimineata din cauza hemoroizilor destul de mult, ce nu au mai fost din februarie martie .
Tensiunea + palpitatiile + o stare de agitatie usoara si dureri de cap din cand in cand, mai usoare fata de alta data cand ma durea capul toata ziua .
Constipatie .
Mirosul neplacut al respiratiei .
Sindroamele acupuncturale prezente la pacienta si evolutia lor :
1. Stagnare alimente
2. Boala prin deficit de Roun
3. Caldura adevarata, frig aparent .

Desi programul indica ca prim remediu homeopat Phosphorus, eu am preferat sa ii tratez la inceput sicoza prin administrarea remediului homeopat Thuya cateva luni de zile .
In data de 16 august pacienta evident necesita remediul sau de constitutie Phosphorus .
Logica acestei administrari o gasitii in principiile homeotoxicologiei .
In prezent pacienta nu mai are acel vertij asa de pronuntat, durerile lombare, de sold estompandu-se, pe primul plan fiind acum constipatia si sangerarile hemoroidale .
Am stabilit sindromul etiologic, in functie de care i-am recomandat tratamentul homeopat, fitoterapic si regimul alimentar .

Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Un comentariu:

Ioan spunea...

Relatari ale simptomelor prezentate de de pacienta in scris, ( textul ii apartine integral, nemodificat ) .
Pentru dureri de cap, care au fost ani, dese si erau zile cand aproape toata ziua ma durea capul si dup ace luam medicamente pana spre seara de 2-3 ori pe zi, ma lasau durerile, dar aceste dureri au cedat dup ace am facut cateva sedinte de reflexoterapie in anul 2005 .
Respiratie urat mirositoare .
Palpitatii si o stare de agitatie, de nervozitate .
Am avut vertij, cu stare de greata, darn u am vomitat, aveam numai senzatia de voma si vertij puternic, mai apare si acum, dar din cand in cand aceste stari, dar fara a vomita.
Am senzatia de vertij cand ma uit in cis, iar cand merg pe strada, in aglomeratie, parca merg in zig zag si am senzatia ca nu am echilibru si de multe ori ma oboseste si am senzatia ca mi se aseaza o panza de paianjen pe fata .Dureri de spate ( ca atunci cand te ineci cu apa si dureri in piept si stomac si spate ) .
Dureri de mijloc – destul de dese cu stat la pat .
Dureri de picioare, chiard in sold, iar la piciorul stang de la degetul mic spre interiorul piciorului am senzatia de arsura, nu mai este asa de puternica pentru ca am luat 2 saptamani Thuya dar le mai simt lmult mai usor, dar sunt probleme cu constipatia , cu hemoroizii, chiar cu sangerari destul de puternice si am fost la medic si mi-a recomandat sa dau cu alifie cu Galbenele .
Am avut intoleranta la Penicilina, poate sa mai fie, sunt ani de atunci si am stat in ambulatoriu o zi si 3 zile acasa .
Primavara si toamna ani de zile am facut injectii cu vitamine pentru anemie .
Am cazut in primavara anului 2009, mi s-a rupt muschiul la piciorul drept, iar in continuare ma doare cand ma ridic de pe scaun, din pat sau de multe ori cand incerc sa ma intorc de pe o parte pe alta .
Am mai tot timpul starea de picioare grele .
In prima zi dupa ce am plecat de la clinica am avut o stare de ameteala cand m-am trezit dimineata si mai toata ziua cu dureri de cap in ceafa si taoata seara, am luat ½ de pastila de Sanadol si m-a linistit durerea si am dormit .
A doua zi a fost amorteala, am o oboseala in mine cu somnolenta tot timpul, a fost dureri de cap, am adormit foarte greu .
A treia zi tot cu somnolenta si ameteli, dar fara durere de cap .
Am mancat si ceapa + usturoi, dar fara sa mai am arsuri la ele si nici senzatia de greata .
Au revenit iar starile de vertij incepand cu 27-28 iunie si pana acum. Cu sangerare la scaun dimineata din cauza hemoroizilor destul de mult, ce nu au mai fost din februarie martie .
Tensiunea + palpitatiile + o stare de agitatie usoara si dureri de cap din cand in cand, mai usoare fata de alta data cand ma durea capul toata ziua .
Constipatie .
Mirosul neplacut al respiratiei .


Share/Bookmark