marți, 15 iunie 2010

Schizofrenie tratament homeopat

Dr.Ioan Dumitrescu

Caz de schizofrenie tratat homeopatic .
B.F a reprezentat unul din acele rare cazuri de bolnavi cu suferinta psihica ce a cooperat excelent la actul terapeutic .

Aprilie 1999 , data primului consult .

Pacientul un caz de schizofrenie in care predominau tulburarile de perceptie ; casatorit , tata a 2 copii, de profesie macelar (actualmente pensionat pe caz de boala) ; fiind in mare masura compensat de Fluanxol-depot ce il facea lunar , dorind medicatie homeopata pentru a evita efectele secundare ale acestuia(tremor de tip extrapiramidal,somnolenta excesiva,acomodare vizuala dificila,ameteli,etc) .

De mentionat lipsa efectului Fluanxolului la acest pacient asupra unor simptome ca: agitatia psihomotorie, halucinatiile,fuga de idei, locvacitatea.
Din multitudinea de simptome mentionez doar citeva:auzea voci ce-i indemnau ia acte necugetate, se credea lucifer, avea senzatia ca articulatiile sint strinse in menghina.
Acest ultim simptom ca si senzatia auditiva ca aude voci ce incercau sa-si impuna vointa si aspectul totusi dur al meseriei de macelar, au fost decisive in alegerea reusita a medicamentului optim homeopatic: Anacardium Orientale, in dilutie inalta C 200 , initial la 7 zile.
La controlul efectuat in mai 1999 , situatia era net schimbata in bine, un individ cu un control perfect al ideatiei , nemaiacuzind halucinatii , fiind preocupat doar de viitorul sau social si de starea de sanatate .
In plus as remarca si dorinta de a-si ajuta semenii in suferinta, prin aceasi medicatie homeopata care pe el il transformase intr-un om normal.

Preventiv i-am recomandat sa ia cite o doza lunar cei putin un an si sa revina la control trimestrial.

A revnit peste un an , in trecere , avind alte lucrururi mai importante decit acela de a efectua controlul medical.

Nici o suparare atita timp cit “pacientul “ este sanatos.


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.


Bibliografie

Etichete: ,

1 comentarii:

La 24 august 2010, 09:31 , Blogger Ioan a spus...

Mecanismul genetic al schizofreniei

Un grup de cercetare condus de dr. Li-Huei Tsai de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au descoperit recent că gena de risc psihice, ce este perturbata în schizofrenie-1 (DISC1), si este un regulator esenţial al proliferarea celulelor creierului in primele etape de dezvoltare a fatului ( mecanismul sau este de a inhiba molecula GSK 3 )

Si Litiul are efect de inhibare a aceasi moleculei GSK3 .

Genele Dixdc1 si DISC1 reglementeaza proliferarea celulelor progenitoare neuronale prin modularea Wnt/GSK3, fiind esentiale in migratia neuronala

Cercetatorii au descoperit o interacţiune între DISC1 gena cheie şi o proteină numită Dixdc1 care este versiunea la mamifere a unui Wnt nonmammalian de semnalizare moleculara .
Dixdc1 şi DISC1 interacţioneaza ptr a regla proliferarea celulelor progenitoare neuronale prin modularea Wnt/GSK3

Deşi DISC1 şi Dixdc1 au fost esenţiale atât pentru migraţia neuronala, calea Wnt/GSK3, nu a fost necesară pentru migrare.

Această descoperire sugerează că Dixdc1 şi DISC1 sunt implicate în calea Wnt de semnalizare la mai multe niveluri în sistemul nervos şi că mutaţii ale DISC1 ar putea contribui la patologia bolii prin perturbarea Wnt ca semnal în timpul dezvoltării neuronale şi în creier pentru adulţi ", concluzionează dr. Tsai.

Cercetatorii sunt : Karun K. Singh, Institutul Medical Howard Hughes, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, Broad Institute, Cambridge, MA; Xuecai Ge, Institutul Medical Howard Hughes, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA Mao Yingwei, Howard Hughes Institutul Medical, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, Institutul Broad, Cambridge, MA; Laurel Drane, Institutul Medical Howard Hughes, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, Institutul Broad, Cambridge, MA; Konstantinos Meletis, Institutul Medical Howard Hughes , Institutul Hughes Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, Institutul Broad, Cambridge, MA; Benjamin A. Samuels, Howard, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, Columbia University, New York, NY, şi Li-Huei Tsai, Institutul Medical Howard Hughes, statul Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, Institutul Broad, Cambridge, MA.

Sursa Science Daily

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire