sâmbătă, 12 iunie 2010

Homeopatie eficienta

Tratamentul homeopat in secolul XXI, nu mai are eficienta ca acum 20 - 30 ani .
Motivele sunt :
1. Stressul ce perturba raspunsul hipotalamo-hipofizar .
2. Alimentatia cu E-uri ce blocheaza sistemele enzimatice .
3. Lipsa miscarii, sport adica sedentarismul ce favorizeaza acumularea si lipsa eliminarii catabolitilor
4. Frecvente, campuri electromagnetice, inclusiv radiatii ce interfera cu sistemul / campul electromagnetic al organismului .
5. Abuzul de medicamente alopate ce modifica tabloul patogeneziei si induc iatrogenii .
Lista poate continua desigur .
Copii, animalele, persoanele ce traiesc in mediu natural fara poluare si alimentatie naturala raspund excelent la medicatia homeopata .
Homeotoxicologia ia in calcul acesti factori si stabileste etapa patogenica in care se afla organismul, inclusiv straturile embriogenetice afectate .
Acesta este raspunsul pentru colegii practicanti ai medicinei homeopate .


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

1 comentarii:

La 12 iunie 2010, 22:28 , Blogger Ioan a spus...

Am scris despre modul de actiune al remediului homeopat, dar nu de putine ori acesta nu si-a facut efectul chiar daca a fost corect ales .
In homeopatie se cunoaste aceasta si medici homeeopati cand intalnesc acest "baraj" apeleaza la remedii de tipul Psorinum sau drenoare de tipul Sufurului sau Calcareea sulfurica ( uneori Silica ) .
Diatezele functioneaza si ele ca adevarate " baraje" de raspuns terapeutic .
Am cautat si eu raspunsul la aceste intrebari si am gasit diverse situatii cand organismul pacientului era blocat la informatia data, adica nu raspundea la tratamentul homeopat .
Intradevar diatezele sau starile de intoxinatie functionau ca baraje la raspunsul terapeutic .
Din experienta pot adauga insa si alte situatii ce blocheaza organismul, adica axul hipotalamo-hipofizar nu imi mai da semnalul raspuns neuromodulatori - hormoni .
Mentionez dintre acestea : alergiile, parazitozele, intoxicatiile cu metale grele, stressul cronic sau etiologii paramedicale .
Nu voi intra in detalii asupra ultimei situatii fiind un domeniu de granita in medicina, deoarece este greu de acceptat de medicina actuala .
Inlaturarea / tratarea cauzelor sus amintite mi-a permis sa imi pot rezolva cazurile problema .
Am insistat la cursuri ca studentii mei sa nu omita in ecuatia terapeutica aceste cauze incidentale si am avut satisfactia ca unii dintre ei sa imi urmeze sfatul .
Inchei prin a aduce in discutie intelegerea homeopatiei prin prisma sindroamelor acupuncturale .
Aici am avut surpriza sa descopar ca aceste asa zise blocaje produc sindromul de blocaj al Qi-ului Ficatului : respiratie dificila, gust amar in gura, umflarea sanilor ( la femei ), depresie, contractii musculare, palpitatii, insomnie, balonare, spasmofilie, etc
In medicina alopata nu de putine ori acestea sunt etichetate ca dispepsii, distonii neurovegetative, nevroze, fiind tratate cu medicamente ce au doar efectul de supresie a cauzei principale .
Facand masuratorile de jinguri prin contribuita fizicianului Ioan Mamulas, am avut confirmarea grafica a fenomenului si am combinat avantajos acupunctura cu homeopatia .
Nu m-am sfiit sa recomand la pacientii mei si fitoterapie ( ceaiuri ), plus regim alimentar conform sindromului de blocaj al Qi-ului hepatic .
Astfel la intrebarea daca homeopatia e suficienta in a rezolva un caz acut sau cronic, eu sustin ca nu .
Desigur contextul alopat investigatii, monitorizare parametrii paraclinici este obligatoriu si acesta iti da certitudinea ca esti pe drumul cel bun .

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire