joi, 10 iunie 2010

Aspectul pacientului

Aspectul pacientului - Jayasuriya
Comentarii la text

Dansul sustine urmatoarele :

Toate orificiile corpului sunt de culoare
rosie = Sulfur
Incovoiat si cu umerii cazuti = Sulfur
Un obraz
fierbinte, rosu si celalalt palid, rece = Chamomilla
Un picior
fierbinte si celalalt rece = Lycopodium clavatum
Partea de sus
a corpului e slabita = Lycopodium
Miscare de
evanatai a narilor = Lycopodium
Gras, ten alb, cap si abdomen
mare = Calcareea carbonica
Ochi scufundati in cap si
incercanati = China officinalis
Vestejit, uscat, imbatranit =
Argentum nitricum
Fata unsuroasa, parca data cu grasime =
Natrum muriaticum
Inalt, subtire, cu un torace ingustat = Phosphorus
Este o prezentare succinta a caracteristicilor unor remedii constitutionale facuta de A Jayasuriya ; a le lua insa ca litera de lege este insa prea mult si periculos . Fara a contesta meritele personale ale lui Jayasuriya, imi permit a face cateva
observatii .
Observatii personale

Orificiile corpului de culoare rosie le vom gasii in toate starile febrile sau subfebrile . Nu trebuie neglijate si alte tipuri constitutionale gen : Nitric acid sau Mercurius corozivus .
Chamomilla este un tip constitutional mai rar si de obicei homeopatii il recomanda ca remediu simptomatic la copii . Personal acest aspect l-am intalnit si la o pacienta cu paralizie faciala, al carei tip constitutional era Graphites .
Un picior fierbinte si altul rece il regasim frecvent in herniile de disc, in paralizii deci nu este tipic doar pentru Lycopodium .
7. Gras, ten alb, cap mare mai regasim si la Calcareea sulfurica . Este tipic pentru diateza psorica a acesteia .

8. Ochi scufundati in cap si incercanati = este un aspect tipic al starilor de casexie frecvent intalnit la pacientii cancerosi .

9. Vestejit, imbatranit, uscat : uuuuuuf cate remedii constitutionale au acest aspect : Abrotanum, Arsenicum album, Uranium nitricum si lista e lunga .

Jayasuriya scrie despre remediile constitutionale

Le imparte in doua categorii : masculine si feminine .

Si aici imi permit a face observatii pe marginea textului lui Jayasuriya :
Nu exista remedii masculine sau feminine, ci doar regasim mai frecvent acestea la barbati sau femei .
Remedii masculine : spune ca sunt doar doua principale : Nux vomica si Sulfur, omitand Kali carbonicum, Lycopodium, etc .
La Nux vomica afirma ca este increzator in sine, iritabil, meticulos in munca . Mai meticulous ca Arsenicum si sarurile lui nu este nici un alt remediu de constitutie, poate doar tipurile aflate in diateza cancerinica
La tipurile constitutionale feminine scrie ca sunt doar 5 tipuri : Ignatia, Natrum muriaticum, Platina, Pulsatilla si Sepia . Mai sustine ca tipul constitutional Graphites este Pulsatilla la climax .
4.1 Nu stiu care este situatia tipurilor constitutionale in India dar in Europa sunt mult mai multe tipuri constitutionale cu frecventa crescuta la femei . As amintii doar Argentum nitricum, Silica si lista e lunga .

4.2 Zice de tipul Ignatia ca este dezamagita in dragoste, doreste singuratatea si detesta tutunul . Mai sunt stimate coleg si altele ce au simptome produse de dezamagirea in dragoste . Pe primul loc este Phosphoricum acidum ce sufera la greu, ii cade parul, palpitatii, insomnii, etc . Apoi este Natrum muriaticum si Ignatia probabil pe locul 100 . De ce ? Simplu, tipul Ignatia isi gaseste repede o dragoste noua .

Sigur Jayasuriya este un homeopat pasionat, ce are reale sanse de a devenii un bun medic homeopat .


http://acpunctura.forumgratuit.ro/homeopatie-f28/aspectul-pacientului-t534.htm


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Niciun comentariu:


Share/Bookmark