joi, 14 ianuarie 2010

Homeopatia - o terapie informationala sau demersul pentru o medicina normala

Viata este un fenomen supramolecular celular , numai la scara micronilor este posibila o actiune eficienta asupra metabolismului si ereditatii.

Organismul uman este un sistem ; un ansamblu de elemente in interactiune.

Abordarea sistematica a omului il aseaza printre vertebrate , mamifere , primate , in timp ce abordarea sistemica il situeaza in clasele : sistem deschis cibernetic , antientropic , informational , etc.

Ca si la alte sisteme vii : plante , animale si la om , celulele sint integrate consensual intr-o ierarhie , fiind diferentiate in tesuturi , ce se asambleaza in organe , organele se asambleaza in aparate si subsisteme functionale.

Cea mai importanta caracteristica a persistentei si evolutiei materiei vii este legata de notiunea de informatie.

Irimie si V. Sahleanu definesc informatia ca o reflectare a reflectarii , atragind atentia asupra paralelismului dintre triada informatie – substanta – energie si triada reflectare – materie – miscare .

Putem astfel pune semnul egal intre cele 3 categorii :

1. informatie = reflectare

2. substanta = materie

3. energie = miscare

Aceste elemente de baza permit o intelegere usoara a elementelor fundamentale ce guverneaza universul.

Aici este posibila sesizarea diferentelor de actiune :

1.a medicamentului alopatic ( chimic ) ce actioneaza asupra substantei ( materiei ) producind modulari metabolice deci asupra energiei ( miscare in sens metabolic ) ; 2. a medicamentul homeopatic actioneaza indirect prin intermdiul sistemului senzorial gustativ ( papilele limbii ) asupra receptorilor neuronali situati si interconectati in diverse zone ale creierului ( hipotalamus , talamus , sistem limbic , etc ) care la rindul lor produc si descarca amine biogene de tipul neurotransmitatorilor eficienti in periferie pe sisteme si organe de exemplu Belladona in dilutii joase C 5 , C 7 scade in circa 40 – 60 minute tensiunea arteriala la hipertensivi cu cel putin 20 mmHg , reducind simultan si edemul cerebral consecutiv proceselor de vasodilatatie si staza cerebrala.

In cazul unei insolatii medicamentul homeopatic Glonoinum amelioreaza simptomele pina la disparitie in circa 10 – 15 minute. Aceste determinari clinice asupra timpului de actiune , ca si altele , le-am efectuat atit pe pacienti cit si personal.

Cele 3 – 5 granule administrate pe papila gustativa determina o modificare a trenului de impulsuri nervoase pe filetele gustative cu descarcari de amine biogene.

Acuzatia cel putin stupida asupra unui efect de tip placebo este infirmata de nenumarate studii pe animale .

Argumentul veridicitatii terapiei homeopatice este dat de exemplu si de scaderea temperaturii in cursul episoadelor gripale si la copii sugari cu medicamentul homeopatic Aconit C 5 sau C 7 in circa 30 – 60 minute.

Greu de crezut ca exista autosugestie la copilul sugar de 1 – 3 luni.

Personal am tratat tumori benigne de sin la animale ( catele ) cu medicamente homeopatice. Refuz sa cred ca pot creea autosugestie la catea si sa-i dispara acesteia tumora glandei mamare , pentru care trebuia sa fie operata.

Argumente sint nenumarate , inclusiv studii randomizate pe loturi de pacienti cu diverse boli in multe tari.

La stress organismul de hormoni , in special corticosupralenalieni ce au rolul de a sustine energogeneza utila.

Cantitatea de substanta eliberata , in speta hormonul raportat la masa corporala este foarte mica , incit putem vorbi mai mult de o farmacodinamie informationala ce opereaza cu doze foarte mici ; lucru valabil si in cazul medicamentului homeopatic.

In general perspectiva informationala este mai receptiva la efectivitatea biologica a dozelor mici de substanta.

Astfel farmocodinamia informationala este corelata cu capacitatea de discriminare a diferitilor analogi de catre organele tinta , in paricular receptorii celulari. Suportul mesajului chimic este ales de natura in raport cu caracteristicile canalului si ale organismului tinta .

La nivelul organismului avem din punct de vedere structural nivele de organizare carora le corespund forme de reactie.

Cu cit nivelul de reactie , de raspuns la un stimul este mai profund cu atit si cantitatea de substanta eliberata este mai mica , crescind si cantitatea de informatie eliberata.

Pentru a intelege mai bine rolul informatiei in mecanismul de lucru al viului , putem

corela raportul intre cantitatea infinetizimala de substanta continuta in codul genetic si cantitatea enorma de informatii ce o contine.

Aceasta solutie aleasa de materia vie adaptata conditiilor terestre reprezinta un sistem de coduri.

Probabil ca in alte zone ale galaxiei azotul este inlocuit de sodiu sau cesiu , sau carbonul de sulf ( Marte? ).

Materia vie a ales pentru pastrarea speciei : informatia.

Raportul intre informatie si substanta este invers aspect neglijat de producatorii de medicamente alopatice.

O alta caracteristica a viului este diversitatea , chiar in cadrul aceleasi specii.

Conform tipologiei remediilor homeopatice ar exista peste 3000 de subtipuri umane , existind dupa determinarile spectrofotometrice 12 clase mari ( Boyd ).

Ce inseamna asta?

Inseamna ca exista o modalitate diferita de a reactiona la un medicament , la un factor extern al subtipurilor rexpective.

Desigur unele subtipuri sint mai frecvente si tipuri mai rare .

In practica curenta am intilnit circa 800 – 900 de tipuri mai frecvent.

Fiecare tip de individ are propia sa predispozitie la o anumita boala de la nastere si pina la moarte , vechiul aforism medical conform caruia : “ exista bolnavi si nu boli”.

In concluzie medicamentul homeopatic care este o dilutie ( dinamizata ) foarte mare a unei substante produce efecte generale prin actiunea asupra sistemului nervos central ( calea gustativa ) ducind la descarcarea de neuromodulatori de reglare a unor circuite metabolice celulare.

Aplicarea de catre geneticieni a cunostintelor de homeopatie v-a constitui “Marele Blom “ al medicinii secolului XXI.

Ingineria genetica reprezinta o agresiune barbara in armonia universala a materiei vii deschizind calea periculoasa a aparitiei formelor mutante , o cutie a Pandorei .

Nu este o noutate ca deja la nivelul microbilor si virusurilor ne confruntam cu aparitia de forme mutante , inclusiv la nivelul formelor saprofie induse de antibiotice , alimentatie , iradiere , etc. Solutia data de medicina homeopatica este cea a unei terapii normale lipsite de efecte adverse si adresata bolnavului ( subtipului uman ) si nu bolii.


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.

Niciun comentariu:


Share/Bookmark